Kupil som si novu grafiku sapphire X800gto2 podarilo sa mi aktivovat 16pip a pretaktovat na 540/1200 bez artefaktov, len mi to akosi blbne :
hociaka hra (FEAR, NFSMW, Q4) a aj 3D Marky mi behaju bez problemov aj 4 hodiny, teplota karty je 64 stupnov GPU a 51 stupnov AMBIENT (to ukazuje riva tuner) len sa mi (najcastejsie v menu hry FEAR - hra proste ide aj 4 hodiny na plnych detailoch + 4xAA a 8xAF len ked som dlhsie v MENU napr.2minuty tak to zamrzne; raz mi to urobil 3d mark 2005 ale robi stale ked dam v ati tray tools ARTIFAKT SCANNER) stava taka haluz ze mi zamrzne obraz, niekedy sa aj rozhodi a v priemere po 10 sekundach sa vypne monitor a ja mozem cakat kolko chcem uz sa nezapne a ja musim RESETNUT CELE PC cize VPU Recover by to nemal byt kedze sa to neprehrieva.
Potom po resete sa mi uz ale par krat stalo (ale nie vzdy) ze do windowsu mi PC nabehne zo zderofmovanym obrazom ktory je asi iba na 1/2 monitoru a pomoze potom ale prehodenie do modu 800x600 a potom naspet na 1024x768 ktory pouzivam.
Pocas hry mi to ale nikdy nespravilo.
Ale inak raz sa mi to stalo aj s default BIOSom co mala ta GTO2 v sebe ked som ju skusil pretaktovat este ked mala 12pipiek na 500/1050 cize koli tomu biosu z x850xtpe to asi blbnut nebude.
Fakt neviem co to uz moze byt. Je mozne, ze to je tym uz uz mam dost bordel vo windowse + pozostatky starej grafiky gf6600(aj ked som to presiel driver cleanerom) ?
ovladace mam teraz najnovsie catalyst 5.13 a na chipset 6.70 a so starou gf6600 mi to nikdy nerobilo.
uvitam kazdu radu dik