Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Nedari se spojit PC do site

Standardní Nedari se spojit PC do site

Zdravim,
    dneska jsem si koupil APcko ASUS WL-500G deluxe.
    Do jeho WAN portu jde internet, do LANu PCcko a pres bezdrat se pripojuje notebook. Na obou strojich funguje internet v pohode, ale problem mi dela, jak propojit oba pocitace abych mohl vymenovat soubory.
    Zkousel jsem volbu "Nastavit sit pro domacnost nebo malou kancelar": na notebooku se mi pote v pracovni skupine zobrazuje jen on sam a na PCcku neni v pracovni skupine videt ani on sam.
    Muzete prosim poradit? Se sitema moc zkusenosti nemam, takze mozna jen delam nejakou blbost...

Standardní Re: Nedari se spojit PC do site

a jdou ti pingnout mezi sebou? (start - spustit - cmd - ping)
    ještě zkus (tento počítač-pravá myš-vlastnosti-název počítače-změnit) a do políčka název skupiny napiš třeba lan1 restart a tohle na poči i notbooku když to nepomůže zkus vypnout firewall.
    tohle je jenom základ kde hledat chybu....

Pingnout nejdou, nenajdou se...
    Prepisovat skupiny jsem zkousel, vypnuty firewally taky nepomahaj...

Stale NTB vidi ve skupine sam sebe, desktop ani sebe... chyba bude asi nekde v nem, ale nevim kde...
    Stejne tak nasdilene slozky se na notebooku zobrazuji v "mista v siti", zatimco na pccku tam jsou jen nejaky webovy ftpcka

Jo a na desktopu mam WinXP home a na notebooku WinXP profi, ale to snad vliv nema...
    Naposledy upravil MarK (CZ); 02.01.2006 v 21:28.

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

mas na desktopu povolene nebo nainstalovane sdileni souboru a tiskaren v sitich microsoft?
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Povolil jsem a ted mi to pri pohledu do pracovni skupiny hlasi, ze k tomu nemam opravneni...

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Predne, napis sem IP adresy toho PC a ntb + masky + default GW. (v cmdline napis ipconfig). + pokud mas XP SP2, povol ICMP v tom jejich FW (nebo v jinem FW pokud pouzivas, pripadne jej docasne vypni)
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Junior Member
    Vliv
    0

Zkus se podívat jak máš nastavenou položku Set AP Isolated? v menu Wireless - Advanced. Mám ten stejný router a prakticky tu stejnou situaci. V tom menu mám nastavené No, tak se tam zkus mrknout. Mě to funguje. Firmware mám 1.9.4.0.

co se týče oprávnění ve skupině, zkus na obou počítačích založit stejný účet a heslo, nasdílej si rooty disků a připoj se pomocí toho účtu

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Vypina se PC..=((
    Založil Kynio v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 18.03.2006, 12:03
  2. IPX / SPX - měnící se číslo interní sítě ?!
    Založil RadeKKK v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 25.05.2005, 19:46
  3. Škvaří se mi dráty od PC Speakeru na Soltek NV400!
    Založil LoWang v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 30.06.2004, 08:37

Pravidla přispívání