Citace Původně odeslal iPoK
To je blbost. 815-ka bol vyborny chipset, nie je nas malo co sme na nom taktovali svoje tulene aj k 1.6 - 1.7GHz a uspesne. A v tej dobe bolo 512MB uz vyssi mainstream.
No ja si spis stojim za tim, ze prvni revize bez podpory Tuala moc diru do sveta neudelaly, respektive ze neprinesly tolik novinek a adekvatni rozdil rychlosti proti do ty doby BXku. Respektive reknu to obracene - vyladeny BXko poskytovalo bud stejny, nebo jeste vyssi vykon (napr. v propustnosti pameti). Novinky jako UATA 100 v chipsetu, AGP 4x, nativne delicka a dalsi features potesily, stabilita rozhodne OK.
Mozna bylo ode mne slovo "propadak" silne, ale tim jsem spis vystihl, jak na adresaci maximalni vyse 512MB pameti koukal nekdo, kdo ji potreboval z nejakeho duvodu i vice (grafici, designeri, videomaniaci - ikdyz to v te dobe byl ranec penez) a hlavne pro to, ze starsi chipsety Intelu adresovaly vice, takze v tom ten "krok zpatky".
Chapu, ze slovem "propadak" jsem musel urazit jedince honici na tomhle chipsetu Tualatiny (ke kterym jsem tez patril ).
Nicmene vnimam "novinky" tak, ze kdyz "novinka" nema smysluplnou podporu funkce, ktera na starsi verzi nechybela, ptam se proc.