tak koukam ze ste narazili na stejny problem, mam 66gt (msi zamaskovana GT) a mam bast chladice z procesoru na grafarne, problemy s pritlakem sem si uz taky uzil a bylo to docela neprijemny
presne jak tu nekdo popisuje ve 2d v pohode ale ve 3d zasek a musel sem pc vypnout v zadu na zdroji, az pozdejc sem si vsimnul ze chladic byl dost studeny (mam vmod)
cela vec spocivala v absolutne nedostatecnem pritlaku - chladic sel silou zpricit proti gpu a to NESMI, musi drzet jako pribity, pokud ho budete pacit proti linii uchyceni, tak se nesmi hnout
kdyz to zacnete sroubovat, tak to z pocatku vypada drsne, ale karta vydrzi celkem slusny ohyb pcb
zelenani textur naznacuje velke pretaktovani, zatim jsem neprisel jestli pameti nebo jadra, rekl bych obojim
na 66gt doporucuju k testovani prave nfs:mw, testoval sem pomoci mnoha her a programu, ale jedine u needu se mi po chvilce zacali objevovat artefakty, kdyz uz sem si myslel ze mam stabilni frekvenci (dobry je taky hl2)
edit: mam na chladici 92mm vetrak na 1400 otacek (vetracek je z vrchu), ale chtel bych to este ztisit
pasiv je normalni profilovy, teply vzduch (z grafarny) fouka dozadu k otevrenym zaslepkam pci slotu a dopredu smerem na chipset, coz se mi dost nelibi
zkousel sem dat vetrak mezi chipset a pasiv, tak aby foukal na pci zaslepky, ale vzduch de vsude okolo pasivu
zkousel sem udelat tunel, ale nejsem prilis zrucny a nemam hlavne horkovzdusnou pistoly, nad svickou se plexy tvaruje dost blbe
podarilo se mi udelat pouze horni dil, ale s nim mi komp padal, ted nevim jestli to bylo jinym pasivem na chipsetu nebo spatnym pritlakem na grafarne, kazdopadne se chci zeptat jestli nekdo zrucnejsi nemate v planu delat neco podobnyho
byl tu jeden takovy tunel tkery me dost inspiroval ale po restartu fora uz tu neni, autor ale myslim nenapsal otacky hluk, teploty - nic, navic karta nemela napajeci konektor, a pasiv byl z obou stran
edit2: obrazky meho reseni, sponu sem si vyrabel sam z pozinkovanyho profilu, je to velkej bast ale drzi to fakt pevne
![]()

Odpověď s citací