Souhlas s názorem výše - uzavřeny sluchátka typu "traktor" jsou na ven šílenost, je to sice otázka individuální, ale fakt to venku vypadá příšerně... Na nošení ven bych vzal otevřeny (i díky nutnosti alespoň základních zvuků z městskyho prostředí při orientaci a z důvodu bezpečnosti) - nejlíp Koss či Sennheiser - já bych na ven vzal Koss Porta/Sporta. Ale na doma preferuji uzavřeny, mám Sennheiser HD 497 (http://www.sennheiser.com/sennheiser...nsf/root/05179) - perfektně sedí, netlačí, jsou lehká a mají skvělý zvuk, rozhodně je doporučuji i pro dlouhodobé nošení na domácí poslech.
Ad. k tomu poškození zvuku - já bych to nepodceňoval a možná i viděl černě, platí, že kvalitní sluchátka mají skvělý zvuk, aniž by člověk musel příliš zvyšovat hlasitost. Rozhodně se vyplatí si zaplatit za kvalitu. Některé testy ukazují poškození sluchu již od dvou hodin hlasité hudby ze sluchátek denně po dobu menší než 2 roky. Sluchátka nejsou zcela přirozená a je zřejmé, že hlasitou hudbou se dá citlivost vnímání zvuku výrazně narušit, což většina z nás může pocítit až ve vyšším věku, ale to už bude pozdě. Nechci zde mentorovat, jen upozornit, že poškození sluchu není zanedbatelná záležitost...
![]()