Zdravím,
měl bych dotaz, zda by mi nemohl někdo poradit. Prohledal jsem tento server ale nenašel jsem uspokojivou odpověď. Trochu se rozepíšu, ať vystihnu podstatu problému:
Na starším stolním PC jsem připojil ADSL modem D-Link DSL-362T (Ethernet a USB port). Ještě před ADSL jsem používal ISDN, která zůstala na PC zachována. Zpočátku bylo připojení v pořádku, internet běhal tak jak měl. Posléze se začali objevovat potíže s připojením, a to tak, že po puštění PC běžel internet rychle, chvíli na to se začal zpomalovat a pak se nešlo připojit vůbec. Přitom stav sítě byl stále aktivní. Zpočátku jsem vinu přičítal Telekomu, protože se nacházím v krajní oblasti a mohlo by dojít k poruše na jejich vedení nebo k nějakému jejich problému, což se někdy stane. Tak jsem v případě výpadku používal připojení přes ISDN, což běželo ok. Jenže časem se výpadky ADSL projevovali čím dál častěji anebo net nejel vůbec. No a kupodivu se obdobné potíže objevili i na připojení přes ISDN, tzn. zpomalování až k nezobrazení žádné stránky. Po celou dobu jsem k ADSL byl připojen přes Ethernet,a tak jsem vyzkoušel i USB, ale potíže pořád stejné.
Tak jsem v okamžik, kdy na stolním PC nebylo možné se připojit k internetu, přepojil ADSL modem k notebooku a svete div se, internet běžel tak jak má. Tak jsem zkusil ještě USB a taky bez problémů. Dám zpět ke stolnímu PC a net nic.
Netušíte, v čem by mohl být problém? Všechno nasvědčuje na nějaký vir, ale stolní počítač pravidelně kontroluji avastem, databáze je aktuální, tak viry jsou všechny odstraněny. Nemohlo by docházet k nějakému konfliktu mezi hardwarem? Ale je s podivem, že po restartu žádný problém, jen při delší práci spojení spadne. Všiml jsem si, že v tom okamžiku je i procesor hodně zaneprázdněn.
PC: duron 1.2GHz, 512MB SDRAM, deska ECS K7VZA, GeForce2 MMX 400, DVD rom/CD RW LG, 40GB HDD, 17" LG, modem 56KConexant, IDSN DIVA, ADSL D-Link 362-T, síť. karta Ovislink, MSI TV, scanner Mustek, HP 640C. Operační systém WXP+SP2.
Notebook: Compaq nx5000, Pentium 1.5GHz, 512MB RAM, DVD/CD RW, wifi a další nutné vybavení, WXP+SP2.
Budu vděčný za každou radu, která odstraní tuto otravnou potíž.
PTF