no myslím že zcela pasivní chlazení je ještě hudba budoucnosti ... dnes sice lze takové posatvit ale za neadekvátní cenu vzhledemk výkonu a váze tohot řešení .... osobně mi větráky v case envadí dnes už není problém koupit opravdu tiché 120x120 takže sanžit se o vyloženě pasivní chlazení není ekonomické řešení ...
vlastik je toho důkazem i když od něj sme ještě neviděli ani fotečku a to už to slibuje ....
BTW: já osobně mám v PC 3x 120x120 větráky jeden před diskama druhej vzadu a třetí ve zdroji a na CPU mám nynju bez větroně a na chipsetu upraveného freezera a bohužel na GK musim mít AC silencera a ten je bohužel slyšet nejvíce ale i tak je PC velice tiché za nevysokou cenu chlad¨ícich soušástek a při nízké váze ...
BTW: o pasivně chlazeném zdroji sem se už několikrát na forech bavil ... není to bezpečné a dokázali to i nedávné testy kdy jim dokonce jeden vybouchl a přišlo se navíc nato že většina těch zdrojů by se vůbec neměla v EU prodávat ! prostě je to kravina ve zdroji jsou elektro součástky které chladit potřebují .. takže ta tihá 120x120 co se tam teď do zdrojů dává opravdu nikoho nezabije ! ...