Výsledky 1 až 25 z 1034

Téma: Vse o 8KRA2+ a 8KRAl

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Vse o 8KRA2+ a 8KRAl

Spíš si zkontroluj následující:

1) Jakou máš verzi SATA BIOSu? Poslední je 4.93. Jestli jí nemáš, nainstalovat.

2) Nemáš v BIOSu zapnuté režimy Ultra u ROMSIP a CPU Timing? Musí být Normal, jinak se mi občas stávalo, že to nechodilo úplně v pořádku.

Verzi SATA biosu mam 4.31 novejsi jsem nikde nesehnal. Navic ty chyby v kopirovani se objevuji i mezdi disky IDE, bez zapojeni SATA disku, dokonce byl radic SATA vypnut.

Chyby se objevovali i pri nahrani nastaveni Optimized v BIOSu. V tomto nastaveni je ROMSIP nastaven na Normal. Jinak nastaveni na ultra me nefungovalo nikdy.

P.s.: Vlastnorucni vymena kondenzatoru nehrozi, nemam na to dostatecne vybaveni. Navic je deska v zaruce, takze to spise vypada na reklamaci, a at si chvili testuje i reklamacni technik (urcite to nebude prijemna prace me to testovani vseho moznyho trvalo tak 4 dny cistyho casu).
    Naposledy upravil Maglais; 28.12.2005 v 12:59.

Pro jistotu - nastav IDE disk do režimu Cable Select. Maxtory DM10 nejsou zrovna bezproblémové disky. Mně sice tahle kombinace jede bez chyb (dokonce mám RAID1 z DM10tek), ale co kdyby náhodou.

Určitě si otestuj paměti a CPU v Prime95 v22.

Ten SATA BIOS 4.93 bych ti mohl zaslat. Jinak nejlepší BIOS na tuhle desku je IMO verze z října 2003, s těmi novějšími jsem měl menší problémy se stabilitou.

Mimochodem - určitě nastav napětí pamětí na 2.7V nebo víc, myslím, že na této desce byla nějaká vada s IDE řadičem, když to napětí bylo nižší.

Eagle diky za rekace, ale asi doslo k nedorozumeni, ten maxtor co mam je SATA. Na IDE1 je WD 800JB (nastaveno jako CS, a je osamocen), na IDE 2 je Liteon 1693s (master) a Yamaha F1 (slave).

Napeti pameti mam v biosu default 2.7V (zkusim zvysit).

Prime sem nezkousel, ale pamet je podle goldmemory jsou v poradku, takze jedine problemy s procesorem (ten je ale nastaven na default hodnotach).

Pokud by jsi me ten BIOS chtel poslat tak email je maglais@gmail.com

Takze ani zvyseni napeti pameti (a pro jistotu i procesoru) nepomohlo, pameti nastaveny na 2.8V a procesor na 1.7V

ad Maxtor - ano, právě SATA verze je problémová

Email nefunguje.

Na otestování stability RAMky je nejlepší právě Prime95. Aspoň 4 hodiny a nastavit co nejvíc použité RAMky.

Ja jsem zatim zadny problem s SATA Maxtorem nemel, navic test probyhal pouze na IDE discich, a to na WD 800JB a WD 400BB. (SATA radic vypnut).

Me ten email funguje (testovano), mozna nema SMTP server co pouzivas rad gmail. Tak muzes zkusit jeste maglais@seznam.cz

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. vypinani disku - slaby zdroj? po vymene zdroje vse OK
    Založil Ssnake v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 11.05.2005, 19:52
  2. Problem s R9100 - vse do ZELENA
    Založil Ace_Ventura v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 22.06.2004, 13:11

Pravidla přispívání