mno, takze ke karme:
je dulezity si dopredu polozit otazku, co ma vlastne karma znazornovat... IMHO by to mela byt celkova oblibenost a "uzitecnost" na tomto foru. Nemusi jit nutne o know-how, nicmene to podle me neznamena, ze pokud nekdo proda 50 kradenych procesoru za dobre ceny, tak je "oblibeny". Proto bych rad, aby tu bylo neco na zpusob hodnoceni na eBay a bylo to co nejvice nezavisle na karme samotne. Mimo to i clovek, ktery tu parkrat dobre poradi, muze plachnout bez placeni...
Nyni neco k bodovani samotnymu:
Myslim, ze zvysovani 1b za mesic je vicemene adekvatni, mozna bych to dal 1b za 2 mesice nebo tak, nicmene to uz je vicemene detail...
Moje puvodni namita se vztahovala hlavne k bodovani 100postu = 1 bod, protoze jsem mel dojem, ze se tu pocitaji posty i v mise (a bazaru?), nicmene byl jsem vyveden z omylumyslim, ze takhle je to nastavene relativne dobre... mozna bych to zvysil na 200 nebo 250, ale opet je to skoro nuance...
Nicmene hodne bych brojil proti 1000 bodu karmy = 1 bod.... takhle karma skoro uplne ztraci vyznam... Podle me by to melo zaviset na tom, jak dlouho je tu user zaregistrovany (nebo terba kolikaty je to uz bod za karmu), protoze prumerny vliv uzivatelu na reputaci se bude pravdepodobne zvysovat (leda ze by se vykompenzoval poctem novych prirustku, nicmene aktivni cast fora bude mit pravdepodobne vliv na reputaci vyssi a vyssi), tim padem se casem bude muset toto "pravidlo" obmenit a potom to zase bude skodit novackum...
Navrhuji tedy nejaky sofistikovanejsi system, nejrozumnejsi mi prijde vypocet podle toho, kolikaty udeleny bod za karmu to je... za prvni by se mohl zvysit vliv na reputaci uz nekde treba u 200 bodu karmy, u 20. bodu by to mohla byt karma treba 2000 atd...