Řekl bych, že je to pěkně naprd a totéž říkám o smluvních podmínkách co se týče poskytování (nejen) DSL konektivity. Myslím, že nikdo ze zde diskutujících FUP nijak obzvlášť "nemiluje", nicméně je to otázka dostupné nabídky a fin. možností. Většinou nic moc bez FUPu za slušnou cenu nedostaneš.Původně odeslal Jezevec
To, že jsem tu tomasemu položil upřímně míněnou otázku k čemu ty data využívá neznamená, že stojím za ojebáváním zákazníků pomocí výmyslů typu FUP. Který mimochodem rozhodně nepřispívá ke zkvalitnění služeb, ale spíš naopak...
Například u Nextry to šlo všem v pohodě až do srpna, FUP nebyl , lidi netahali jako o život, protože v podvědomí nebyl strašák "dneska je to bez limitu, zejtra nebude". A síť to zvládala. Nutno říci, že majorita nových zákazníků během roku 2005 přišla k Nextře právě při "no FUP" období a notoričtí "sosáci" mezi prvními. Ale i s nimi to šlo.
Dnešní stav je takový, že nikdo neví, co bude zítra nebo pozítří, díkybohu třeba mě to jede v pohodě neustále, nicméně roste počet případů, kdy to lidem jede víc než hrozně. Podle mě v tomhle konrétním případě vůbec nešlo o spravedlivější přerozdělení pásma tak, aby nikdo nebyl omezován, ale byla to prachsprostá příprava na následný prodej Telenoru jako dodavatele a Nextry jako poskytovatele , zrealizovaný v prosinci 2005. Prostě aby GTS nezdědilo příliš "rozmazlené" zákazníky...
A třeba mě osobně teď trochu hryže svědomí, protože jsem riksovi v době kdy o problémech ještě nebyla ani zmínka, Nextru doporučil a tak doufám, že to nepůjde úplně do kytek a já nebudu mít výčitky, co jsem to doporučil za xindl...