Citace Původně odeslal Jezevec
Zajimalo, co by ste rekli na to, kdyby vam vodarma pripojila vodu za stejnych podminek jako ISP internet. Kdyz se budete casto koupat nebo si napustite bazen, tak vam omezi tlak v potrubi, kdyz vam tyden voda nepujde vubec, je to OK, kdyz ...
Řekl bych, že je to pěkně naprd a totéž říkám o smluvních podmínkách co se týče poskytování (nejen) DSL konektivity. Myslím, že nikdo ze zde diskutujících FUP nijak obzvlášť "nemiluje", nicméně je to otázka dostupné nabídky a fin. možností. Většinou nic moc bez FUPu za slušnou cenu nedostaneš.

To, že jsem tu tomasemu položil upřímně míněnou otázku k čemu ty data využívá neznamená, že stojím za ojebáváním zákazníků pomocí výmyslů typu FUP. Který mimochodem rozhodně nepřispívá ke zkvalitnění služeb, ale spíš naopak...

Například u Nextry to šlo všem v pohodě až do srpna, FUP nebyl , lidi netahali jako o život, protože v podvědomí nebyl strašák "dneska je to bez limitu, zejtra nebude". A síť to zvládala. Nutno říci, že majorita nových zákazníků během roku 2005 přišla k Nextře právě při "no FUP" období a notoričtí "sosáci" mezi prvními. Ale i s nimi to šlo.

Dnešní stav je takový, že nikdo neví, co bude zítra nebo pozítří, díkybohu třeba mě to jede v pohodě neustále, nicméně roste počet případů, kdy to lidem jede víc než hrozně. Podle mě v tomhle konrétním případě vůbec nešlo o spravedlivější přerozdělení pásma tak, aby nikdo nebyl omezován, ale byla to prachsprostá příprava na následný prodej Telenoru jako dodavatele a Nextry jako poskytovatele , zrealizovaný v prosinci 2005. Prostě aby GTS nezdědilo příliš "rozmazlené" zákazníky...

A třeba mě osobně teď trochu hryže svědomí, protože jsem riksovi v době kdy o problémech ještě nebyla ani zmínka, Nextru doporučil a tak doufám, že to nepůjde úplně do kytek a já nebudu mít výčitky, co jsem to doporučil za xindl...