Stránka 14 z 15 PrvníPrvní ... 4101112131415 PosledníPoslední
Výsledky 326 až 350 z 366

Téma: jaky receiver a repro za cca 20-25 tisic?

Standardní Re: jaky receiver a repro za cca 20-25 tisic?

Citace Původně odeslal paolo_
    zkus jeste vymenit repro.-) Cantony nezahraji nikdy hifi,staci se podivat na cenu novych LE a pocet repraku,ve srovnani s Mission 782 katastrofa
    Uzasny.
    Tak on uz je ted mezi HiFi-guru pocet repraku na cenu novym meritkem kvality. A samozrejme hned s oblibenym "katastrofickym" dopadem. Co se tady jeste dozvim, nez sem uplne prestanu chodit? Ze mam obalovat nizkoimpedancni repro dvojlinku alobalem a dratkama do spiralky? Nebo ze typ privodni snury 220V ma kolosalni vliv na vysledny zvuk? A nebo ze mam nacvakavat feritovy valeckovy filtry na napajeci draty uvnitr zesilovace, kde je mimochodem konstantni stejnosmerne napeti? Pripadne ze cokoliv co ma >2 kanaly je povl? (Sbirka postrehu z HiFi fora, ce sem linkoval jeden presvedceny audiofil.) A to jsem doufal, ze aspon sem budou prispivat normalni lidi, kteri si dokazou precist nazev threadu.

No nic, tak pekne vanoce a novy rok s dobrym zvukem vam preje zcela spokojeny vlastnik repro Canton LE109+105+103, receiveru Pioneer VSX-D812 a projektoru Panasonic AE500.
    Počítače šetří práci, čas a peníze... Vážně tomu někdo věří?
    Intel C2D @3.6GHz, GTX280, RAM: 2GB, HDD: 2TB

Citace Původně odeslal PePo
    Uzasny.
    Tak on uz je ted mezi HiFi-guru pocet repraku na cenu novym meritkem kvality. A samozrejme hned s oblibenym "katastrofickym" dopadem. Co se tady jeste dozvim, nez sem uplne prestanu chodit? Ze mam obalovat nizkoimpedancni repro dvojlinku alobalem a dratkama do spiralky? Nebo ze typ privodni snury 220V ma kolosalni vliv na vysledny zvuk? A nebo ze mam nacvakavat feritovy valeckovy filtry na napajeci draty uvnitr zesilovace, kde je mimochodem konstantni stejnosmerne napeti? Pripadne ze cokoliv co ma >2 kanaly je povl? (Sbirka postrehu z HiFi fora, ce sem linkoval jeden presvedceny audiofil.) A to jsem doufal, ze aspon sem budou prispivat normalni lidi, kteri si dokazou precist nazev threadu.

No nic, tak pekne vanoce a novy rok s dobrym zvukem vam preje zcela spokojeny vlastnik repro Canton LE109+105+103, receiveru Pioneer VSX-D812 a projektoru Panasonic AE500.

Musím se PePa zastat, sestavu Canton LE 109 + 105 + 103 + AS40 jsem měl taky, a na domácí kino je naprosto dostačující, i na hudbu společně s H/K AVR630 to bylo fajn. Počet repráků je naprosto normální, na svých Xavianech mám úplně stajný počet ale samozřejmě pokud mám být puntíčkář tak ten střeďák byl docela velký a těžký aby zahrál detaily na vyšších středech a ten výškáč taky není žádný Scan-speak, ale za ty peníze ty repro jsou na kino OK.

P.S. ale vliv feritových jadérek bych nepodceňoval
    Naposledy upravil Rob; 24.12.2005 v 16:19.
    AMD Sempron 2500+ 1750MHz | MB ASUS A7N8X-X | RAM Samsung+Kingmax 2x512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Lynx L22 | Seagate Barracuda 120GB 7200rpm | DVD-RW LiteOn 812S | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | zvuk: Lynx L22+TOPDAC+DISPRE+3xDPA380SSE | ~ WaterCooled: CASCADE CPU blok by Radek-B, radiátor Opel Kadett '87, čerpadlo Eheim 1046 ~

zkus jeste vymenit repro.-) Cantony nezahraji nikdy hifi,staci se podivat na cenu novych LE a pocet repraku,ve srovnani s Mission 782 katastrofa
    je celkem jasne proc to nehralo na Yamaze, Canton ma vyrazne az ucinkane vysky (i s Denonem) a ve spojeni s Yamahou, ktera je vyskova a jejich receivery nejsou zadne hifi to muselo byt spatne. Nebo mas stereo Yamahu?
    AMD Sempron 2500+ 1750MHz | MB ASUS A7N8X-X | RAM Samsung+Kingmax 2x512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Lynx L22 | Seagate Barracuda 120GB 7200rpm | DVD-RW LiteOn 812S | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | zvuk: Lynx L22+TOPDAC+DISPRE+3xDPA380SSE | ~ WaterCooled: CASCADE CPU blok by Radek-B, radiátor Opel Kadett '87, čerpadlo Eheim 1046 ~

Citace Původně odeslal Rob
    je celkem jasne proc to nehralo na Yamaze, Canton ma vyrazne az ucinkane vysky (i s Denonem) a ve spojeni s Yamahou, ktera je vyskova a jejich receivery nejsou zadne hifi to muselo byt spatne. Nebo mas stereo Yamahu?
    jojo s Yamahou RX-V 440,ta neni ale moje je ostrejsi,proste se mi vubec nelibily Cantony,jsou to ty nove LE 190,jsou dobre na kino,ale na hifi se podle me moc nehodi,i moje Heca Odeony (citlivky )+ Eridan 1 zahraji lepe v porovnani,ale treba nekdo kdo neni hifista a neporovna je,tak se mu budou libit,ale jen do te doby nez je porovna s jinymi repro....
    PS:nema tu uz nekdo CD od HarmanKardon HD 970? mam o nej zajem

Myslim ze Le 109 jsou vyborný poměr cena/výkon.... jsem maximálně spokojen v hifi. Jinak Harman Hd 970 ,používám v kombinaci se zesilovačem Hk 970 je solidní volba . Zvukově je to posun k lepšímu... výborný je DAC na CD, který pouzivam jako ext. prevodník na zvukovce pc. Došlo k výraznému posunu v kvalitě zvuku

Nerad to říkám, ale Cantony dokáží s adekvátními komponenty předvést v hifi výborné výkony. Slyšel jsem je zahrát špatně, ale take výborně. Po roce rozehraní .

Member Avatar uživatele ros
    Věk
    47
    Vliv
    271

Wink Re: jaky receiver a repro za cca 20-25 tisic?

Citace Původně odeslal janos
    Nerad to říkám, ale Cantony dokáží s adekvátními komponenty předvést v hifi výborné výkony. Slyšel jsem je zahrát špatně, ale take výborně. Po roce rozehraní .
    To věřim, jednu dobu jsem hral na 3P sloupech za 11K AQ Kentaur 651 + NAD370+NAD540 a hralo to velmi velmi dobře.
    Je sranda jak drahy bedny si dneska kupujou lidi k AVR kdyz z nich stejne nedostanou maximum.
    Gigabyte UDR-3, Intel Core i7 860@3,6 GHz + Scyte Ninja, 4GB RAM, Asus GTX275 + MSI GTS8800 (PhysX), HDD 2x1,5TB + 2x1TB + 750GB +500GB, X-Fi Fatal1ty FPS+ Megaworks 250D, Skystar HD, DVD Optiarc, Coolermaster Silent Pro M700, Lian-li Bigtower, LG 26" S-IPS, Logitech G5 + G15, 3x X360 gamepad, Skystar HD, ADSL 16mbit, PS2-TWO, X360 Premium

Smile Re: jaky receiver a repro za cca 20-25 tisic?

Citace Původně odeslal ros
    To věřim, jednu dobu jsem hral na 3P sloupech za 11K AQ Kentaur 651 + NAD370+NAD540 a hralo to velmi velmi dobře.
    Je sranda jak drahy bedny si dneska kupujou lidi k AVR kdyz z nich stejne nedostanou maximum.
    Nezbývá mi než souhlasit !

Tím si chtěl říci že třeba Denon 2106 je sračka? zkus se podivat do nemeckeho Audia,jak tam hodnoti nektere zesiky a AVR...

Paolo, ja ti nevim, ty si kupujes audio veci podle toho, jak je nekdo hodnoti? Nebo podle ceny? IMHO trosku ujety, ne... To je jak kdybys pujcil svou babu trem lidem, aby se s ni vyspali, a pak rekli nazor, jestli s ni mas taky spat... To je snad individualni, ne? kazdymu se libi neco jinyho
    :: DESKA :: Gigabyte Z68-UD3 :: CPU :: Intel Core i5 2500K :: VGA :: ATI Sapphire Radeon 5700 Vapor Chamber :: RAM :: 4x 4GB Kingston PnP Grey :: HDD :: 1TB WD Black ::

Věk
    47
    Vliv
    271

Paolo: Denon je dobrej AVR s obstojnym stereem (ve svy cene), ale na dobrej stereozesik trebas i za stejnou cenu jako ten denon to nema ani nahodou.
    Gigabyte UDR-3, Intel Core i7 860@3,6 GHz + Scyte Ninja, 4GB RAM, Asus GTX275 + MSI GTS8800 (PhysX), HDD 2x1,5TB + 2x1TB + 750GB +500GB, X-Fi Fatal1ty FPS+ Megaworks 250D, Skystar HD, DVD Optiarc, Coolermaster Silent Pro M700, Lian-li Bigtower, LG 26" S-IPS, Logitech G5 + G15, 3x X360 gamepad, Skystar HD, ADSL 16mbit, PS2-TWO, X360 Premium

Citace Původně odeslal Hardman
    Paolo, ja ti nevim, ty si kupujes audio veci podle toho, jak je nekdo hodnoti? Nebo podle ceny? IMHO trosku ujety, ne... To je jak kdybys pujcil svou babu trem lidem, aby se s ni vyspali, a pak rekli nazor, jestli s ni mas taky spat... To je snad individualni, ne? kazdymu se libi neco jinyho
    s tim naprosto souhlasim jsem jen ukazoval priklad,ze AVRka nehrajou spatne,stejne nejvice bude zalezet na prehravaci a ne na zesilovaci + bedny,navic AVR ma vyhodu,ze uz nemusis kupovat tuner,navic prostorove efekty uz jsou dnes hodne vychytany,ale nekomu se stejne libit nebudou

Paolo: Denon je dobrej AVR s obstojnym stereem (ve svy cene), ale na dobrej stereozesik trebas i za stejnou cenu jako ten denon to nema ani nahodou.
    To ma,slysel jsem vedle sebe toho Denona a stereo zesik taky Denon,myslim ze 1500ka a zadnej markatni rozdil jsem tam neslysel zalezi taky hodne jestli je to propojeny obycejnou dvoulinkou,nebo lepsim kabelem za x tis.,x stovek

Věk
    47
    Vliv
    271

no 1500-ka nic moc teda, tu sem zrovna nemyslel jako dobrej priklad zesiku, co takhle ROTEL, NAD, VINCENT, to uz je o jinym (vsechno do 20K)
    taky bude zalezet na jakejch bednach to pojede, jestli tam das nejaky citlivky jako cantol LE tak se neni co divit, ale lepsi bedny s narocnejma vyhybkama ti proste drtiva vetsina AVR uz neutahne - nezeby to nehralo, ale dynamika bude tatam. Pak uz to nezchrani ani kabelaz za x-K

tak tak 1500 neurazi ani nenadchne.... a zlepseni kabelem je v radu 1 procenta ne-li promile. takove trochu audio homeopatikum ))

tak tak 1500 neurazi ani nenadchne.... a zlepseni kabelem je v radu 1 procenta ne-li promile. takove trochu audio homeopatikum ))
    jooooooo a kolik lepsich kabelu si slysel,smim li se zeptat?)))))

No bolo to celkom zaujimave citanie. Nie som ziadny audio maniak ale mozem odporucit tuto kombinaciu:
    Receiver: Denon AVR 1705
    Repro: Canton Movie 10 MX II (5.1)

Kabel treba jednoznacne kvalitny, znacku ale neporadim.
    Stojany pre repro som zobral neznackove ale vyzeraju na 99% ako Canton, cena je zlomkova.

Mam tam pripojene DVD cez Coax, Playstation2 cez Optical a TV cez analog stereo a som absolutne spokojny.

Inak do 6.1 a vyssie by som sa nehrnul, je smutne ked si niekto kupi 6.1 a zadny center ma 5 cm od hlavy.

Ceny su tiez zaujimava kapitola, u nas boli tie repro (davnejsie) za 15k (skk), v jednom CZ e-shope som ich videl za 12k a v dalsom DE e-shope boli za 10k takze asi sa oplati trochu pohladat. Ale zas ten receiver som nikde lacnejsie nevidel a ked uz som vsetko kupoval nakoniec v SR tak som si aj lepsie ceny dohodol.

jooooooo a kolik lepsich kabelu si slysel,smim li se zeptat?)))))
    lepsi znamena drahsi

Wink Re: jaky receiver a repro za cca 20-25 tisic?

lepsi znamena drahsi
    ne to tedy neznamena,tak kolik?

Smile Re: jaky receiver a repro za cca 20-25 tisic?

ne to tedy neznamena,tak kolik?
    myslim ze kolem 10 to bude ... mel jsem tu cest slyset reprokabely NVE, Jung, Oehlbach a nepresvedcilo me to o investici 12000 za kabely.
    Naposledy upravil janos; 01.01.2006 v 21:23.

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    291

Citace Původně odeslal Marty
    Vypada to ze budu mit moznost mit za nakupku cokoli od H/K, takze jakmile budu mit nejaky $ pohromade a projdu si nejaky vhodny model, tak se uvidi.
    jinak koukam ze tvoje rady uz sledovat radeji nebudu, protoze to co jsi doporucoval pred pul rokem ted uz zda se vubec neplati a celkove se tvoje nazory shlukly do dost subjektivnich myslenek
    To je v pořádku. V Hi-Fi je subjektivní všechno, jde o osobní pocity při poslechu. Budete vedle sebe sedět dva, poslouchat stejné železo a jeden může jít blít zatímco druhý bude nadšený. Jakékoliv rady jsou spíš pro začátečníky, pokročilý posluchač si udělá obrázek sám, protože už ví co chce a ví jak toho dosáhnout. Půlroční posun směrem kupředu u aktivního posluchače mi nepřipadá nenormální, koneckonců to pochopíš sám, až se budeš "posouvat" v poslechových požadavcích. Podívej se na Roba, jak se posunul od základního receiveru až ke stereofonnímu Dudkovi za .... rok? Přeji pěkný Nový rok.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    291

myslim ze kolem 10 to bude ... mel jsem tu cest slyset reprokabely NVE, Jung, Oehlbach a nepresvedcilo me to o investici 12000 za kabely.
    K těm kabelům je třeba dodat, že uvažovat o tom, že by mi desetitisícové vylepšili kino za 40, je utopie. Navíc velmi slušné kabely si zvládne "za pusu" udělat každý šikovnější kluk. Stačí se poptat na forech který kabel si sehnat v metráži a dokoupit konektory. Pájku má doma každý z nás a kvalitní cín má každý obchod na elektro součástky. Poslechem pak snadno zjistíte, že kabely, koupené za 2-3tis. snadno zastanou ty "udělané" za 500,-.
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Citace Původně odeslal Aliencz
    K těm kabelům je třeba dodat, že uvažovat o tom, že by mi desetitisícové vylepšili kino za 40, je utopie. Navíc velmi slušné kabely si zvládne "za pusu" udělat každý šikovnější kluk. Stačí se poptat na forech který kabel si sehnat v metráži a dokoupit konektory. Pájku má doma každý z nás a kvalitní cín má každý obchod na elektro součástky. Poslechem pak snadno zjistíte, že kabely, koupené za 2-3tis. snadno zastanou ty "udělané" za 500,-.
    Nezbyva nez souhlasit, v teto kategorii (kino) je to neracionalni investice.

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal Aliencz
    To je v pořádku. V Hi-Fi je subjektivní všechno, jde o osobní pocity při poslechu. Budete vedle sebe sedět dva, poslouchat stejné železo a jeden může jít blít zatímco druhý bude nadšený. Jakékoliv rady jsou spíš pro začátečníky, pokročilý posluchač si udělá obrázek sám, protože už ví co chce a ví jak toho dosáhnout. Půlroční posun směrem kupředu u aktivního posluchače mi nepřipadá nenormální, koneckonců to pochopíš sám, až se budeš "posouvat" v poslechových požadavcích. Podívej se na Roba, jak se posunul od základního receiveru až ke stereofonnímu Dudkovi za .... rok? Přeji pěkný Nový rok.
    taktez preji dobry zvuk k novemu roku
    prave Robuv posun me trosku desi
    jinak se subjektivnosti rozhodne souhlasim, s Glassmanem jsme kdysi delali poslechovy test OZ v mem hifi zesilovaci ke sluchatkum s mymi technicsy rp-f800 a glassmanovymi senny hd650 (jestli se nepletu) a kazdymu se libilo neco jinyho...

dopadne to asi nakonec tak, ze koupim nejakej slusnejsi avr (vazne zvazuji ten hk, ale nemam tip na nejaky konkretni model zatim) a pak budu obchazet shopy a bazarky a poslouchat repro a postupne dokupovat. moc penez najednou na to mit nebudu - takze zacnu receiverem, pak predni repro, pak mozna sub, pak zadni repro a tak.

ostatne stejne mam dvd player ktery mi zadny extremne hifi zvuk s nejvetsi pravdepodobnosti neposkytne, tak co to hrotit - budu tam hrat mj. casto asi mp3, takze tak... ale cisty zvuk z cdda potesi
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

www.hifibazar.cz.... maji tam celkem solidni ceny. I nejake HK. Ale mala rada. Netestuj zvuk receiveru se stejne drahym stereo zesilovacem. Odneses si domu stereo
    Naposledy upravil janos; 04.01.2006 v 21:57.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání