Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: GIMP 2.2.9

Standardní GIMP 2.2.9

Nevíte, z jakého důvodu by mohlo být, že mi nefunguje GIMP? Teda respektive funguje, ale při spouštění se vždy zasekne, když načítá Písma a trvá mu pak několik minut, než se rozjede... Nevíte, čím by to mohlo být?
    Life is easier when you are told what to do, but it isn't real life.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní

GTK máš nainstalovaný v pořádku?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Standardní

Jo, to mám... Bez toho to ani nejde nainstalovat. Nefunguje mi to právě jenom teď chvíli, ale nevim, co jsem mezitím do počítače instaloval. Předtím mi to běželo v pohodě, není to ani tím, že to je nejnovější verze... Běžela mi v pohodě 2.2.8, pak jsem ji jednou spustil a už to udělalo tohle, co jsem psal... Tak jsem tam hodil 2.2.9, ale pořád to samý... Nevím, čím by to mohlo bejt, jestli nějakým písmem, nebo spíš nějakým programem, kterej někde něco posral ve Winu.. Nevim

Standardní

Neznáte aspoň nějaké anglické fórum o GIMPu, kde bych se mohl zeptat?

Standardní Re: GIMP 2.2.9

zkus smazat profil, kterej si gimp vytvari... v linuxu je to ~/.gimp, ve windowsech to bude nekde v documents and settings pravdepodobne...
    taky zkus nastartovat gimpa s --verbose a hod sem vypis
    mimochodem, nemas nahodou HT procesor? HT ma nejaky spatny kod ve windowsech (known bug) a GIMPu to dela problemy... Tohle by mohl resit update BIOSu
    Nezapomen taky napsat, jakou mas verzi GTK...

a pokud chces patrat na vlastni pest:
    http://gug.sunsite.dk/forum/?forumid=9&batch=0
    http://bugzilla.gnome.org/browse.cgi?product=GIMP
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Takže GTK mám 2.6.7...
    To s tím profilem jsem už zkoušel, ale bez výsledku. Udělá to stejnou chybu.
    HT procesor nemám, mám AMD 2500+...
    To s tím --verbose, to nic nevypíše, žádnej výpis...
    Možná, že to bude nějakým fontem přímo v adresáří C:/Windows/Fonts, jenomže nevím, jak mám zjistit, kterej to je... Všechny je zkoušet dávat po jednom pryč, to se mi fakt nechce...
    Dík za ty odkazy...

Edited 24.12.2005 15:27:
    Můžu ještě zkusit GTK 2.6.9...
    Naposledy upravil josefec; 24.12.2005 v 15:28.

zkus si v BIOSu vypnout HT a zkusit to potom... dost mozna to dela ten hyperthreading, aspon budeme vedet, cim to je
    Photoblog | Kapela

Citace Původně odeslal Wohmatak
    zkus si v BIOSu vypnout HT a zkusit to potom... dost mozna to dela ten hyperthreading, aspon budeme vedet, cim to je
    ehm, "AMD 2500+" nema ziadne HTT (to je spravna skratka pre hyperthreading)
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Vždyť žádný HT nemám, mám AMD a HT maj, myslím, Intely, ne?

omlouvam se, mel jsem nejaky vanocni zkrat

nastala nejaka zmena s gtk 2.6.9?

jeste muzes zkusit GimpShop (v podstate stejny jako gimp, ale ma interface prizpusobeny stejne jako photoshop, tudiz se muzes ridit tutorialy na PS)
    http://en.wikipedia.org/wiki/GIMPshop
    mel by v sobe mit i svoje vlastni GTK, takze by odpadl problem s kompatibilitou s gtk
    Photoblog | Kapela

Post Re: GIMP 2.2.9

ja jsem teda pri instalaci gimpu ve woknech gtk samostatne nikdy neinstaloval, vzdycky se to "nejak" nainstalovalo spolecne s gimpem

No jo, jasně, to se instaluje, ale tak nová verze by mohla pomoci...
    Což se bohužel u mě nestalo. Nainstaloval jsem 2.6.9 a dělá to pořád to samý...

Senior Member Avatar uživatele daggy
    Věk
    46
    Vliv
    288

Mne ten GimpShop funguje, GTK+ sa mi nainstalovali spolu s nim. Takze problem bude asi inde.
    Intel C2D E7500 2,93 GHz, Gigabyte EP-45-UD3, A-Data Vitesta 2x2GB 1066 MHz, Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II + WD 7500AACS 750 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen + telka Hyunday, Technisat Sky Star HD2 + 85cm parabola + motor Optibox DM2800, DVD-RW SONY DRU190A, DSL2+ Router Zyxel Prestige P-660HW-T3, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Evercool SCB-CD, Case CoolerMaster Mystique 631s

Senior Member Avatar uživatele Jirka_koffee
    Vliv
    282

A jak moc se ti to sekne pri tom nacitani pisem? Me to beha v pohode, ale jenom s pismy, co jsou ve Windows oficialne. Jakmile tam nejaky pisma prihodim tak uz se to u pisem vzdy, tak na 3s zasekne.. Zasek je ale primo umerny mnozstvi pridanych pisem..
    Q6600 | Gigabyte GA-EP45-UD3R | 4 GB A-Data Vitesta EE | NV9600GT HP | Seagate ST3320613AS | Enermax PRO425W | Antec Three Hundered | Samsung 2243BW

No jasně, to je přesně ono, to je možný, že to je přímo úměrné množství přidaných písem, já nevím... Ale určitě vím, že to dřív nedělalo, ani když jsem tam ta písma přidaná měl.
    Myslím, že se tam dokonce dá někde ta složka s písmy, která je přímo ve Windows z toho načítání odstranit, ale při tom odstraňování se to taky sekne a navíc potom bych asi vůbec nemoh používat nástroj písmo...
    Nemáte s tím ještě někdo problém? Třeba to je nějakej bug.

To Jirka_koffee: A ty jako nemáš ve Winu jiný písma než ty původní?

Takže dobrý, mezitím vyšla verze 2.2.10, takže ji zkusím nainstalovat i s novým GTK+ 2.8.9...

Bohužel, opět žádná pomoc... Nová verze dělá pořád to samý, co dělala stará...

nech tam jen default fonty a potom nainstaluj a uvidíš aspoň jestli to je jima
    Naposledy upravil sebad; 12.01.2006 v 22:16.

No jo, ale jak mám asi vědět, který ty soubory jsou default fonty? Já jich tam mám nainstalovanejch asi 100 dalších, takže to asi fakticky nevytřídím...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání