Nez se do me pustite, tak rovnou rikam, ze jsem uz hledal a neco nasel ale nejsem si jisty jestli to pasuje na muj problem.
Moje sestava:
MB - Abit BD7-II (Intel 845E, je tam posledni BIOS - je stary a bohuzel dalsi uz nebude)
CPU - Intel P4 2,26 GHz @ 2,85 GHz
RAM - Corsair XMS 512MB PC2700 (333 MHz)
Pomer FSB : DRAM mam 1:1 a pamet je nastavena 2-5-2-2 a voltaz pameti je na zaklade 2,5 V.
Jelikoz jsem pri pretaktovani narazil na strop cpu i chipsetu (167 MHz) a taky jsem mel uz malo pameti, tak jsem se rozhodnul koupit novou pamet. Vyber padnul na OCZ PC3200 2x512MB EL Dual CH Platinum Rev 2. Stala nechutny penize ale rekl jsem si, ze pokud chci nejak zrychlit tak jedine zmenou pomeru FSB : DRAM na 3:4 (napr. 167:222). Pameti maji na stitku napsano 2-2-2-5 a to bylo mimo jine duvodem k rozhodnuti o koupi.
Kdyz jsem je dal do PC, vyzkousel to co by pamet mela zvladnout a byl jsem dost rozcarovany z vysledku. Nastavil jsem:
FSB - 150 MHz
FSB : DRAM - 3:4
DRAM Voltage - 2,5 V
Casovani - 2-5-2-2
To vychazi:
CPU - 2,55 GHz (je na nizsim taktu nez drive)
FSB - 150 MHz (je na nizsim taktu nez drive)
RAM - 200 MHz
Toto nastaveni se vubec nepostne, rozjel jsem to az kdyz jsem zmenil casovani na 2-6-2-2. Zkousel jsem kde se chytne tech 2-5-2-2 a je to pri RAM - 180 MHz. To me prijde dost malo na to, ze je tech 2-5-2-2 garantovanych na te Platinum edici.
A ted k otazkam...
Muze to byt nejak spojene s deskou, ktera je starsi a delana na FSB 133 (x4 = 533)?
Je nejak "vykon"/casovani vazane na Dual channel u tech pameti? (deska to pokud vim nepodporuje)
Je to vadny kus?
GPU i CPU jsou pretaktovane, je tam PSU Enermax 350W, ktery drzi dobre vsechny vetve, ale nemuze byt problem tady?
Jde o to, ze je mam teprve den a rad bych je pripadne vcas vratil. Co radite?
Predem diky vsem