Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: boot problemy s Compaq Armada M300

Standardní boot problemy s Compaq Armada M300

zdravim. mam dost neoblvykle porlemy s bootovanim na compaq armade m300. notebook nema ziadne mechaniky (tie su v docking station ktore nemam), sietova karta je nefunkcna (neviem preco) - takze bootavenie po sieti odpada. ked som prvy krat daval system tak som mal externu FDD cez paralelny port a vsetko slo da sa povedat v pohode (teraz k nej uz pristup nemam a neviem ju zohnat).
    mam vsak redukciu z 2.5" HDD na klasicky 3.5", takze disk z notebooku pripojim k desktopu, nahodim system (napr. aj z win98 diskety, format c: /s alebo sys c: alebo podobne), po restarte desktop z tohoto disku normalne nabootuje. ale ak dam disk naspat do notebooku tak hlasi ze system disk not found insert diskete a podobne somariny akoby tam system nebol ! pritom tam je. skusal som tam pichnut aj HDD z ineho notebooku, rovnako bez vysledku. neviete co s tym ?
    xxx

Wink Re: boot problemy s Compaq Armada M300

Mas tam nejakou aktivni partition?
    - pokud nevis, pouzij nasleduji postup napr. pro Win98
    - pripoj ten 2.5" disk ke desktopu (ale samotnej - ostatni disky vypoj, nebo zakaz v setupu BIOSu)
    - nabootuj z Win98 start. diskety
    - pust si fdisk, a partici, ze ktere chces startovat oznac jako aktivni (mozna bude chtit restart)
    - zustan prepnutej na drive A: a pust "sys C:"
    - pro jistotu muzes pustit fdisk /mbr

Po tomto postupu disk musi byt bootovaci, doporucu zkontrolovat prave na tom desktopu. Ostatni disky musis behem teto operace odpojit, protoze fdisk ti nepovoli vice nez jeden aktivni oddil v ramci vsech disku (a predpokladam ze na destopu nejakou aktivni partici mas) - jine nastroje toho omezeni nemaji, ale zaroven odpojenim ostatnich disku zamezis tomu, aby ti fdisk /mbr prepsal master boot sector na to disku co mas napevno v desktopu.

Pokud to stale nepojede mel bych podezreni na jine adresovani (LBA/LARGE), nejsem ale schopen rici jestli tohle nastaveni muze ovlivnit prachsproste bootovani do DOSu.

EDIT: ted sem si vsimnul, ze si v tom notasu zkousel i jinej disk ... ses si jistej ze disk je dobre detekovanej a ze mas v biosu nastavene spravne poradi bootovani?
    EDIT2: zkus jeste napsat, jakej disk v tom mas, pripadne jakej si zkousel
    Naposledy upravil Caleb; 20.12.2005 v 22:21.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Standardní Re: boot problemy s Compaq Armada M300

Citace Původně odeslal Caleb
    Mas tam nejakou aktivni partition?
    - pokud nevis, pouzij nasleduji postup napr. pro Win98
    - pripoj ten 2.5" disk ke desktopu (ale samotnej - ostatni disky vypoj, nebo zakaz v setupu BIOSu)
    - nabootuj z Win98 start. diskety
    - pust si fdisk, a partici, ze ktere chces startovat oznac jako aktivni (mozna bude chtit restart)
    - zustan prepnutej na drive A: a pust "sys C:"
    - pro jistotu muzes pustit fdisk /mbr

Po tomto postupu disk musi byt bootovaci, doporucu zkontrolovat prave na tom desktopu. Ostatni disky musis behem teto operace odpojit, protoze fdisk ti nepovoli vice nez jeden aktivni oddil v ramci vsech disku (a predpokladam ze na destopu nejakou aktivni partici mas) - jine nastroje toho omezeni nemaji, ale zaroven odpojenim ostatnich disku zamezis tomu, aby ti fdisk /mbr prepsal master boot sector na to disku co mas napevno v desktopu.

Pokud to stale nepojede mel bych podezreni na jine adresovani (LBA/LARGE), nejsem ale schopen rici jestli tohle nastaveni muze ovlivnit prachsproste bootovani do DOSu.

EDIT: ted sem si vsimnul, ze si v tom notasu zkousel i jinej disk ... ses si jistej ze disk je dobre detekovanej a ze mas v biosu nastavene spravne poradi bootovani?
    EDIT2: zkus jeste napsat, jakej disk v tom mas, pripadne jakej si zkousel
    samozrejme active particia je.. problem treba hladat inde. teraz som na desktope na disk nahodil najprv stary DOS 6.22 ( systemova disketa, nasledne sys c: ) notebook nabootoval, nasledne som dal instalovat z instalaciek ktore som tam kopol win98 ( c:\win98\setup.exe ).. vsetko prebehlo, prvy restart a namiesto bootovania len blikanie kurzora. obdobne to odpadlo s win95 disketou a win98 disketou a nasledne winXP instalaciou. skusal som teda FAT, FAT32, NTFS particie a vysledok rovnaky.

teraz mi tak napada, moje problemy zacali tym, ze sa mi ta pri instalacii debianu nahodil grub, debian sa mi moc nepozdaval tak som ho nahradil za slackware, ktory ma vsad loadera LILO, ktory sa akosi nevedel nahrat do MBR a po pokusoch som nechcene odstranil partition tabulku.. ale aj tak, ten disk proste v desktope funguje bezchybne. JA UZ FAKT NEVIEM
    xxx

Standardní Re: boot problemy s Compaq Armada M300

vyrisil som to tak, ze som mu vytvoril EXT2 particiu a nahodil na nu linux s lilom (ten do mbr). diky a stastne a vesele
    xxx

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problem s instalaci OS na Compaq Armada 1575D
    Založil brzec v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 02.12.2004, 07:49
  2. co vleze do Compaq Armada 100S? pojde tam AMD K6-3?
    Založil TOKO v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 11.01.2004, 11:48
  3. Jakou grafarnu ma notebook compaq armada 1575D?
    Založil Vlada v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 22.07.2003, 09:04
  4. Jake ovladace graficke karty k notebooku Compaq Armada 1575D
    Založil Vlada v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 21.07.2003, 17:33

Pravidla přispívání