Původně odeslal
Pocket
No jenom pridam do mlyna. Ja se taky rozhodoval .. NTFS je mnohem dokoanlejsi a vyspelejsi ssytem .. to se musi nechat .. pri restartech neexistuje nejaky straceny fragmenty ci scandisk apod an praci proste jednicka. Ale kdyz jsem projel benchamrk disku a zjistil ze rychlost je zkrouhnuta na 35% kvuli tem vsem bezpecnostnim features tak jsem docela rad rpesel k FAT32. Nemam zadny dulezity data doma na PC maximalne sejvy

tak pro me je jako na parby idealni FAT32 pac je vic jak dvakrat rychlejsi nez NTFS .. testovano mnohokrat na ruznych benhu. V praci samozrejme NTFS to jinak ani snad nejde .
Záleží jak si to měřil a co si vůbec měřil ? I zde platí, že pokud přesně nespecifikuješ co a jak si měřil je tvůj závěr tak leda pro kočku. FAT32 je pomalejší na disku, kde je velká fragmentace, je pomalejší při přístupu k velkejm fajlům a je pomalá když pracuješ hlavně s malejma fajlama v hodně adresářích. NTFS nevadí komplikované adresářové struktury a fragmentace jí nevadí, na druhou stranu musíš mít více RAMky, na discích co nemaj bus mastering je pomalá a pokud pracuješ s diskem kde je asi 10-15% volných prostoru tak tím výkon také trpí. Závěr pro to co se mu hodí si každej musí udělat sám.. Já osobně preferuju na systémpovej disk a na odkládací/temp disk NTFS, ostatní jedu na FAT32 (ale to spíš taky hlavně kvůli přístupu z W98 - nechci platit za ovladače na NTFS pro DOS..)