Situacia: Po nedavnom odpaleni stareho disku, som kupil Maxtor DiamondMax 10, 250 GB, SATA II (model 6V250F0). Teraz mam v PC 2 Maxtor SATA disky, vid podpis.
Po zaciatocnych problemoch, ako napriklad, ze ten 250 GB disk sa nedalo z nijako napartitionovat (rozne utilitky z Ultimate Boot CD odmietali spolupracovat), alebo ze na nom mrzla instalacia Windows XP SP2, ked sa ho pokusil nacitat, som konecne doinstaloval Windows a priamo v nom cez Computer Management ten 250 GB disk naformatoval (system mam na 160 GB disku, 250 GB disk je jedna velka particia NTFS). Pouzivam standardne Windows drivery na disky, nie nVidiacke (robili problem pri minulej instalacii, rebootovanie PC a podobne).
Problem: Nastartujem windows, vsetko funguje. Restartnem PC a pri bootovani Windowsu to zastane na ciernej obrazovke (uz po tom co sa zobrazilo uvodne logo, ked zavadza drivre) a LEDka disku stale svieti. Vypnem PC, zapnem ho a nabootuje v pohode a vsetko funguje. Zase restartnem a zasa nenabootuje. Ale vypnem ho, zapnem a zasa ide. BIOS ho korektne detekuje kazdy raz.
Co s tym je? Kde tam moze byt problem? Jedine co ma napada je skusit nVidia SATA drivre, ale tie sa mi moc nechce skusat vzhladom na skusenosti s nimi. Predchadzajuca kombinacia diskov (PATA Samsung + SATA Maxtor) fungovala bez problemov.