Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: WB na Sapphire ATI Radeon X1800XT 512MB, PCI-E

Standardní WB na Sapphire ATI Radeon X1800XT 512MB, PCI-E

Nevíte někdo jestli se už dá někde sehnat WB na Sapphire Atlantis ATI Radeon X1800XT 512MB, PCI-E ? Nebo jestli něco nechystá někdo z domácích výrobců (Galaxi, Radek-B) ? Chci něco, co bude chladit i paměti.

Junior Member
    Věk
    36
    Vliv
    248

Standardní

Ja bych radej pouzil normal blok, rozrezal nejakej poradnej pasiv at je vysokej, dal to na pameti a ofukoval 80mm s hodne malzmi otackami, ono tz pameti ti totiz budou celkem dost ohrivat ten blok a jadro pujde min taktovat a pametem chlazeni stejne nejak moc nepomuze..
    E5200 4Ghz@1.345V . CM Hyper 212
    Gigabyte P35-DS3L
    Gigabyte HD4850@780/1120Mhz 1.29V
    2x2GB A-DATA 1066Mhz
    Samsung F1 640GB

Standardní Re: WB na Sapphire ATI Radeon X1800XT 512MB, PCI-E

Citace Původně odeslal Jaudak
    Nevíte někdo jestli se už dá někde sehnat WB na Sapphire Atlantis ATI Radeon X1800XT 512MB, PCI-E ? Nebo jestli něco nechystá někdo z domácích výrobců (Galaxi, Radek-B) ? Chci něco, co bude chladit i paměti.
    slysel jsem ze roztece der PCB (tistaku) by mely byt shodne s GF6800/7800, nechtelo by se to nekomu sikovnemu premerit a hodit sem ? Uz jsem to googlil ale bezuspesne. Dodal bych roztece na 6800GT v referenci k PCB vcetne jadra a pameti. Potom by se mozna dalo neco vymyslet. Bud koupit stavajici na GF6800/7800 nebo nechat vyrobit. KPCoolacki meli neco rozjetyho ale uz dlouho je ticho po pesine. Doufam ze se tady rozbehne trochu bohatejsi diskuze. Taky by me zajimalo zda-li to bude mit nejaky vliv na pretaktovani chladit i pameti nebo staci pouze jadro. Vsechny prispevky vitany.

Junior Member
    Vliv
    248

no já to spíš řešil jak už to bylo napsáno normal blokem třebas od Glaxiho a rozřezat starej pasiv na CPU a to hodit na paměti mělo by to stačit ale pokud budeš mít chlazený vodou i paměti a bude ti to stíhat radiátor tak by měly bejt výsledky v přetaktování o trochu větší ale myslim že rozdíl oproti velkejm pasivum nebude ani 50Mhz
    CPU: Athlon 64 3200(Winchester) MB:Asus A8R32-MVP Deluxe VGA:HIS Radeon X1800Gto Memory: A-Data Viesta DDR500 1GB dual chanel kit PSU: Eurocase SuperSilent (PFC) 500W Mouse: Logitech MX700

je tu někde dred ohledně toho , ale koupil sem a dneska došlo toto
    http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1416&kat=240

ofic stránky zde
    http://www.alphacool.de/xt/product_i...cPath=5_18_291

je to docela masivní /cca půl kila/ do kompu to dám ale asi až zejtra dneska to nestíhám pak napíšu jaká je teplota...
    Alienware m17x r3 /I7,16gb dd3, hd 6990m 2gb ddr5 .../

Citace Původně odeslal Kulda
    je tu někde dred ohledně toho , ale koupil sem a dneska došlo toto
    http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1416&kat=240

ofic stránky zde
    http://www.alphacool.de/xt/product_i...cPath=5_18_291

je to docela masivní /cca půl kila/ do kompu to dám ale asi až zejtra dneska to nestíhám pak napíšu jaká je teplota...
    Jo, taky jsem si pro to dneska byl. Jaký tam budeš davat fitinky ?
    Když už jsem tam byl, tak jsem ještě vzal na chipset tohle http://www.casemodding.cz/index.php?...o=1370&kat=246 , na CPU mam blok od Galaxiho.

tak aztím na tom alphacool bloku ve win po cca půl hodině 33°C /oproti 56 s větroněm pěkný rozdíl/ testnu ještě po projetí 3dmarku či pařbě kam se teplota dostane.
    Fitinky sem bral šroub 1/4 pro 10/8 - ale mám větší hadice tak sem to vyřešil nakonec jinak...

EDIT - projel sem 3x 3D05 na 690/1600 a max teplota na GPU - 36°C
    Naposledy upravil Kulda; 14.01.2006 v 20:11.

tak aztím na tom alphacool bloku ve win po cca půl hodině 33°C /oproti 56 s větroněm pěkný rozdíl/ testnu ještě po projetí 3dmarku či pařbě kam se teplota dostane.
    Fitinky sem bral šroub 1/4 pro 10/8 - ale mám větší hadice tak sem to vyřešil nakonec jinak...

To je hodne slusny. Jestli to pomohlo i tem pametem ve vyssim pretaktu oproti origos chlazeni nahodou nevis ? jen tak pro zajimavost...

To vypadá velmi dobře. Napiš nějaké podrobnosti o vodě. Cladíš jen CPU ? Radiator ? Atd.

mno dá se říci že teplota nešla přes 36°C i když sem dal kartu na 745/1692 ...
    Měřím tedy v CCC /mrknu hned po testu/ ale co vím i jiné ukazovali stejné teploty... ještě zkusím nechat spuštění rivatuner at sleduje teploty během testu

Vodou chladím jen CPU a GPU, na čipset potřebuju novej blok, radiátor mám od Ertyho, na cpu je blok od KPcool + nová spona, gpu je jasný, eheim 1048 + expanzka od galaxiho.. nějaké obrázky mám na stránkách ale není to ted aktualizované pracuje se na novém webu..

Jinak sem tam musel dát ten OC bios - se starým to házelo artefakty když se to taktlo hrubě nahoru /spíše sem to tipoval a ramky/ ted je vše OKa..

Oproti původnímu chlazení to v OC pomohlo určitě - jinak si musel pustit tu "pilu" na 5tis otáček aby to stíhalo chladit bez artefaktů.
    Zítra provedu další testy jestli to půjde ještě nahoru..

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání