Citace Původně odeslal Cert
Mam stejny problem, baterku jsem tam dal novou, bios mam posledni Cheepo, deska je myslim rev.1.1 ci 3.1. Po najeti POST tabulky mi to zamrzne na detekci CD-ROM, vsechny drajvy mam v BIOSu nastavene na tvrdo, zadna autoedetekce. Zbyva vzdy jen tvrde resetovani

Jeste dodavam, ze mam taktlou sbernici na 147 MHz, teplota je vklidu (CPU 46 °, Case 36°C), a pred tim taktnutim mi to nedelalo. Ale zase vracet se na 133 MHz to se mi vubec nechce, to radeji budu resetovat
U K7S5A jsou prave rev 1.1 a 3.1 ty rozdilny...

Zkus odpojit tu CDROM... ?

Je mozny ze prave tech 147 dela problem, je to skoro 37MHz na PCI a moje zkusenost je takova, ze cim rychlejsi disk s lepsim rozhranim, tim je vic citlivej na FSB (to samy muze platit i pro tu CD-ROM). Urcite zkus 138 nebo 143.

Ten "problem s baterkou" neni pravdepodobne problem s baterkou, na OCWokbench/ecs tomu rikaj "lost CMOS problem" a zatim to nikdo uspokojive nevyresil (ani vymenou baterky). Me to napriklad udelalo jen 4 krat kdyz jsem si desku poridil, pak jsem zmenil Case a od te doby OK uz 6 mesicu. Na OCWorkbenchi jsou taky nektery thready, ktery podezrivaj z tohodle problemu Case - mozna je pres srouby na desce uzemnenyho neco co uzemneny bejt nema.