predem varuju, ze to neni nic extra, jen kus vytvarovaneho plexi na procesoru
uz delsi dobu si tak nejak hraju s vzduchovym chlazenim, toto byl jen dalsi pokus a zda se, ze funguje funguje (teplota klesla ale jen asi o 2 stupne), tak to berte treba jako pripadnou inspiraci...
Kdysi jsem zkousel klasicky kruhovy tunel z bocnice primo k procesoru(cca o prumeru ventilatoru), a teplota klesla docela vyrazne. Tunel byl pridelany k bocnici a procesor mel s tunelem pri zavrene bocnici mensi teplotu, nez pri otevrene bocnici. Je celkem jasne, ze to bude lepsi, nez toto, ale zase na fruhou stranu se trochu zvysil hluk, protoze chladic z CPU uz nebyl zavreny v kejsu...
Zkousel jsem nejdriv na stary Falcon Rock II (Al pasiv a na nem klasicky 80mm fan) pridelat na vetrak zvrchu misto mrizky asi 2-3 cm vycnivajici lem z plexi (kolem kraju), abych zmirnil efekt zpetneho nasavani tepleho vyfukovaneho vzduchu a trochu to fungovalo, tak jsem si rekl ze neco podobneho udelam ve velkemV bocnici neni zadna dira (i kdyz by pak teploty klesly) a mezi bocnici a timto krytem je asi kolem 5cm mista.
Deska Asus A7V880
CPU Barton 2500+ @ 12x166 (2000)
AC Cooper Silent 2 rev.2 (lapovany)
2x80mm Akasa AK-182-L2B Amber @7V
Zdroj Fortron FSP350-60PN (PF) 12cm
Teploty procesoru, zavreny kejs:
iddle/prime95
bez 40/47
s 38/45
Fotky: (640x480, maji okolo 50kB)
foto bez tunelu
foto s tunelem
Vyroba:
kryt_01 - stmeleni
kryt_03 - stmeleni
kryt_04 - prestrikani
kyrt_05 - hotovo
kryt_06 - v pocitaci
plexi je ohybane nad plynakem, svickou. Roura je obyc plastova, lepene dentacrylem