Ahoj, stáhnul a nainstaloval jsem drivery, ale mám pcit, že tam není OpenGL, každopádně, jsem zkoušel jen HalfLife, a ten řiká, že karta OpenGL nepodporuje. Nikde na matrox.com jsem nenašel Nějaký ovldadač, nevim čím to je..
Díky
Ahoj, stáhnul a nainstaloval jsem drivery, ale mám pcit, že tam není OpenGL, každopádně, jsem zkoušel jen HalfLife, a ten řiká, že karta OpenGL nepodporuje. Nikde na matrox.com jsem nenašel Nějaký ovldadač, nevim čím to je..
Díky
DOSmaňák
1) máme tu sekci ovladačePůvodně odeslal DOSmaňák
2) v ní je odkaz na aktuální ovladače
3) matrox má na webu driverů habaděj
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
Ano, stáhnul jsem si ovladače , dokonce ty nové.
Omlouvám se, že jsem téma udělal tady a ne v ovladačích, jsem slepej
Problém je ten, že nejde OpenGL, respektive ani nikde není...
Zdá se, že ty ovladače neobsahují podporu, na stránkách matroxu jsem hledal TurboGL, ale nenašel jsem je. Myslel jsem, že mi někdo poradí.
![]()
DOSmaňák
Jaký OS?
senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy
Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)
Už je to. Mám XP.
Na nějakým jiným foru jsem se dočet, že nový ovladače maj s OpenGL potíže, stáhl a nainstaloval jsem si starší a pak sem si teprve všim, že je defaultně zakázaný Z-buffering. Nějak mě to nenapadlo..
DOSmaňák
Já nový ovladače instaloval nedávno a jsou úplně v pohodě - hledal bych chybu jinde.Původně odeslal DOSmaňák
BTW zdravim ex-užlabinu![]()
Diagon Swarm - redaktor NOTEBOOK.cz
Nikdy se nehádej s blbcem, nezasvěcený by nemusel poznat, že je mezi vámi rozdíl.
Blog o mobilní technice -> [WWW]
No, zkusil jsem znovu nainstalovat novější verzi, ale opravdu to nefungovalo.
Když nejde ani HL a DeusEx, tak to pro mě není funkční, možná to je verzí Windowsů, ale nevim.
DOSmaňák
No mam taky Matrox G400 a je pravda, ze quake2 ji uz delal docela problemy (posledni drivery primo od matroxu, provozovano na freebsd), ale nemelo by to mit vetsi vliv, pri hrani cube (opengl hra) se to dost trhalo a to ma engine tak na urovni unreal turnamentu
ty ovladace nejsou optimalizovany na hry, obcas mi to dela pruhledny zdi, atd. ale jinak karta na filmy,2d atd. je optimalni
Mac Mini
Já nevím, ale na G400MAX jsem projel timedema z Quake3A, Sinu, Unrealu, UT, Undyingu, DungeonSiege + všechny tři starý 3DMarky a problém nikde![]()
Hehe, a neměla náhodou takhle G400 větší HW potenciál než TNT2 ultra nebo Voodoo3 3500?
Jako v tý době měl každej správnej hráč Voodoo3, to jako bez debat.
Ten co se chtěl odlišovat měl TNT2 s pomalym 32bit a nekvalitnim 16 bit.
A ten co byl tzv Nvidiot měl TNT2 M64.
Ten co chtěl mít kvalitní 2D operace měl ATI
Ale opravdu velice málo se vyskytovala G400.
A vzhledem k jejímu výkonu si fakt nemyslim, že by bylo něco z tý doby co by rozumě nezvládla , tím myslim 1024x768 16bit max detaily. Zase tak hrozný ty ovladače nemohly bejt. Vyzkoušel jsi více driverů? Mohla to bejt taky ňáká nekompaktibilita. Nevim, karet z týhle doby mám dost, ale G400 ještě ne, budu muset napravit.
The best Unreal Tournament maniac.
G400 byla ve sve dobe špičková karta. Nízký výkon bude způsoben nejspíše těmi drivery pod freebsd.
PC:Pentium E5200 @3GHz, 4GB Adata, MB Gigabyte GA-EP43-DS3L, VGA Radek HD5770, HDD WD Caviar black 1TB, 64GB Kingston SSDnow+, Enermax II 425W, cumbedna Samsung 2494HS
Mobilita: IBM X31
Zabava: Xbox 360
no ty drivery jsou stejny jak pro linux, ovsem je to mozne, drivery pro windows budou urcite kvalitnejsi, predevsim v 3d
Mac Mini
Mám jinou MB než jsem měl. Je zadarmo. Zase mi nefunguje 3D akcelerace.
Zkoušel jsem různé ovladače, ale buď mi programy hlásí, že karta to nepodporuje nebo se počítač při spuštění hry sekne.
V 2D režimu funguje vše normálně. Filmy běží skvěle.
Může to být základní deskou? Popřípadě co to je a co mám dělat?
Děkuju za odpovědi.
DOSmaňák
Mozna by bylo vhodne nam sdelit, jakou to novou desku vlastne mas.
PC:Pentium E5200 @3GHz, 4GB Adata, MB Gigabyte GA-EP43-DS3L, VGA Radek HD5770, HDD WD Caviar black 1TB, 64GB Kingston SSDnow+, Enermax II 425W, cumbedna Samsung 2494HS
Mobilita: IBM X31
Zabava: Xbox 360
pri G400MAX som casto zaziival, spustenie hry - cierna obrazofka, ale nakolko hry sa mi nejak neziadajuu, tak taa karta bola uuplne super, nastavenia v ovladacoch, nvidia a ati sa mozu schovat (moj naazor, s matroxom bola najvacsia spokojnost)
Nemám vlasť, zem a nebo sú mojou vlasťou. Nemám pevnosť, pevný duch je moja pevnosť. Nemám zbraň, nasmerovaná vôľa je moja zbraň. Nemám učenie, pravdivá cesta je moje učenie. Nemám zákon, spravodlivosť je mojím zákonom. Nemám učiteľa, život je môj učiteľ. Nemám mágiu, vnútorná sila je moja mágia.
A co zkusit nejaky live distro linuxu a spustit tam neco v 3d? treba nejakou hru? knoppix by mel imho nejaky mit...Původně odeslal imported_DOSmaňák
Mac Mini
live distro asi nezapne 3d akceleraciPůvodně odeslal lukasp
Diagon Swarm - redaktor NOTEBOOK.cz
Nikdy se nehádej s blbcem, nezasvěcený by nemusel poznat, že je mezi vámi rozdíl.
Blog o mobilní technice -> [WWW]
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)