Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: WiFi + XPproSP2, problémy se síťovou komunikací

Standardní WiFi + XPproSP2, problémy se síťovou komunikací

Zdravím,

sice jsem tento problém už vyřešil (obnovením woken ze zálohy pomocí ghostu), ale zajímal by mě váš názor na tento problém, protože já sem to řešil pár dnů a došel sem k závěru, že soudruzi z NDR udělali někde chybu, ale zapomněli mi říct kde

Popis problému:

WiFi USB adaptér Buffalo 11mbit
    XP Professional SP2 + aktualizace další

Jednoho krásnýho dne takle stahuju, najednou bum, přestane fungovat internet. Tak zkusim ping na bránu, jde, ping na dns, jde. Tak jsem myslel, že je problém asi u ISP, resp, jeho dodavatele konektivity, nechal sem to teda bejt.

Druhej den ve škole zjišťuju, že žádnej výpadek nebyl. Příjdu domů a zase uplně to samý - pingy na GW a DNS jdou, ale nikam dál se nedostanu (třeba pingnout na seznam). Etherealem sem na test zkusil odchytávat pakety a "krad" sem TCP pakety jinejch uživatelů, jim to běhalo uplně normálně. Kouknu na WiFinu, vidim, že mam příchozí pakety, ale žádný odchozí (tohle jsem zjistil přes tu ikonku, co je v trayi, prostě "Stav bezdrátové sítě", nebo jak se to defaultně jmenuje).

Opět nic nešlo, podezříval sem teda WiFi adaptér, že mu asi ruplo v bedně, tak ho zkusim u kámoše v notebooku a tam šel jak víno.

Tak sem přeinstaloval ovladače, protokoly a služby, znova sem nastavil bezdrátovou síť, ip, dns... a stále nic, jen příchozí pakety se hlásili, žádný odchozí, jen ty pingy šly.

Po pár restartech mi dokonce zmizla záložka "Bezdrátové sítě" v nastavení wifi adaptéru a to byla poslední kapka a nahodil sem zálohu systému, ale čim to mohlo bejt, to mě hlava nebere.

Takže jestli náhodou někdo tušíte, čim by to mohlo bejt, abych se tomuhle problému příště vyvaroval (přišlo to jak blesk z čistého nebe), tak bych byl rád.
    ...všechno lze nějak udělat, otázkou je jak...

Senior Member Avatar uživatele daggy
    Věk
    46
    Vliv
    288

Standardní

Nerobil si nahodou nejake zmeny v nastaveni firewallu? Mozno Ti blokoval vsetky prichadzajuce spojenia. Ale to je len moja domienka.
    Intel C2D E7500 2,93 GHz, Gigabyte EP-45-UD3, A-Data Vitesta 2x2GB 1066 MHz, Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II + WD 7500AACS 750 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen + telka Hyunday, Technisat Sky Star HD2 + 85cm parabola + motor Optibox DM2800, DVD-RW SONY DRU190A, DSL2+ Router Zyxel Prestige P-660HW-T3, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Evercool SCB-CD, Case CoolerMaster Mystique 631s

Standardní

Nepripajal si sa okrem wifiny aj do nejakej LANky (sucastne z wifi) cez tvoje PC?

Standardní

Psal sem, že to bylo ráz na ráz, já v tu chvíli akorát koukal, jak se hezky sosá, najednou šlus a nic, finito, vyřízeno, nic sem nedělal, s firewallem také ne (mam tam Kerio Winroute Firewall kuli sdílení netu), v tom to ale také nebylo.

TiMEoS: To jsem tak uplně nepochopil Počítač je sesíťovanej křízenym káblem s dalším compem s XPproSP2. Ale ten v tu chvíli zapnutej nebyl. WiFi používám pouze na připojení k netu, nepoužívám ji jako "druhou" LAN.

Standardní Re: WiFi + XPproSP2, problémy se síťovou komunikací

Tak problém se vrací - třeba dneska už 2x se mi stalo, že se sekla veškerá síťová komunikace a byl sem nucen provýst tvrdej restart (ovšem příznaky sou takový, že nejde spustit žádnej program, co má co dočinění s jakoukoliv sítí, tj, devicemanager)
    Ten tvrdej restart je nutný kuli tomu, že normání nefunguje, prostě nejde nic - spánek, restart, vypnout, ani odhlásit uživatele, vytáhnout síťový kabely taky nic nevyřeší.
    Možná to bude způsobovat nějaká aktualizace, nevim, těžko říct, někdy v tejdnu zkusim přeinstalovat na čisto, vypnu automatické aktualizace a uvidí se, co z toho bude.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání