diky, lebo som mal take nazory troska typu ze:
q:mate niekto skusenosti s pretaktovanym procakom pod linom? diks
r:Ano mam. Pokud ho spatne chladite a hrajete si pritom s GCC, shori vam. Pokud vam mohu radit, nedelejte to, casem jiste ocenite stabilitu a bezporuchovost, kterou vam takove reseni zajisti.

r:Pripojuji se k panu xxx - taky mam vyzkouseno - mam teda vetsi stesti - asi jsem vzdycky dobre chladil nebo mel nehorlave procesory , ale u pretaktovaneho CPU jsem vzdycky po nejake dobe provozu (podle aplikaci - nekdy par hodin, jindy par minut...) zjistil pomerne velke mnozstvi chyb pri behu aplikaci (nejen gcc, i kdyz zkompilovat neco v gcc v podstate neslo...). Pokud tedy chcete s pocitacem pracovat, radsi si obcas pockejte nebo priplatte za vykonejsi stroj. Pokud chcete zkouset, co vas procesor vydrzi, klidne zkousejte, ale narozdil od nekterych jinych operacnich systemu dokaze vetsinou Linux pouzit procesor nejen na cekani, ale i na praci a vyuzit jeho vykon naplno a pak holt procesor nema cas v prestavkach chladnout (to, ze v diagnostice mate teplou treba 40 stupnu nema nic spolecneho s teplotou jednotlivych casti jadra procesoru) a obcas proste udela chybu.

to sa mi vobec nezdalo