Tak jsem z toho jelen, tady asi leckdo dokaze bez vetsich problemu poprit zakony optiky

Jak asi muze kondensor zmenit rovnomernost osvetleni kdyz je to obyc spojka... Je tam jen a jen krz ucinnost ( jsme schopni chytit vic fotonu a poslat je na fresnelku).

Kdo s klasickou konstrukci tvrdi ze nema tmavy rohy tak si dost veri, nejni to fyzikalne mozny, ale uznavam, ze pri dobre konstrukci je to okem nepozorovatelny(oko nejni az tak citlivy) ale zkuste si to treba vyfotit a fotku znovu promitnout, to uz je znat. To je taky duvod, proc kdyz nekdo vyfoti svuj obraz tak mu ostatni pisou ze ma tmavy rohy a on rika ze to je ve skutecnosti lepsi

Ohledne kondensoru ze zvetsovaku, ty co mam ja maji kratkou ohniskovou vzdalenost(hodne vypoukle) a nedokazou mi osvitit cely fresnel(220mm). Zkousel jsem je dat az k lampe, mam HQI-TS. Takze pouzivam origos z meotaru (ctverec s uriznutejma rohama) a ten to osviti presne(je na to delanej ) A to nejni az tak vypouklej, cokoli vypouklejsiho je konkretne pro me nepouzitelny.