Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: požkozenej orig. větrák u box. XP1800+

Standardní požkozenej orig. větrák u box. XP1800+

Cau, koupil jsem znamymu boxovanej AMD XP1800+, vetrak mel nalomenou jednu lopatku - hned po zapnuti rachot, musel jsem ju ulomit uplne. Protoze byl potom logicky nevyvazenej a hrozne vibroval, vylomil jsem lopatku priblizne naproti (presne to nejde - je jich tam sudej pocet), ted je jeho chod zvukove vcelku normalni, v BIOSu ukazuje kolem 5000 ot a teplota proc pri zavrenym casu je kolem 58 st. (jen v BIOSU, jeste tam nemam system) . Je ta teplota OK ? ( - doted jsem stavel jen Intel), myslite, ze pro normal provoz (nepretaktovanej PC, kancl, hry) tam muzu pro ten XP1800+ takhle "upravenej" vetrak nechat ?? (ted ma 9 lopatek) Popripade jakej levnej 60-kovej vetrak by jste mi doporucili ?
    KUA, to je prace ...
    Kazdopadne je to prvni a posledni box od AMD, kterej jsem koupil

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Kurna a proc si to nesel hnedle reklamovat ??

Standardní

protoze :
    1. tezko budu dokazovat, ze jsem to neulomil ja, ale ze to bylo pozkozeny v te celkem dost pevne krabici
    2. i kdyby to jako reklamaci vzali (mam to z TSBohemia), tak nez to vyridi, utece dost dni (spis tydnu), a zakaznika to samozrejme nezajima, a me (jako prilezitostnymu malopodnikateli ) se nechce kupovat dalsi procal, a mit v nem utopeny prachy, ktery bych mohl vyuzit uplne jinak...

to to radsi prekousnu, a koupim bud za 100-200 jenom nejakej vetrak (nevim jakej, please help!) , nebo za nejakejch 300 - 400 celej novej chladic (TITAN D5TB (zvladne to?), nebo TITAN D5TB-TC SuperSilent, nebo COOLERMASTER DP5-7H53F-OL )
    Potreboval bych vedet, kolik je u toho AMD XP1800+ normalni teplota, a jestli to zvladne uchladit ten TITAN D5TB - (stoji nejmin). Neni to pro me, a ma to byt za co nejmin penez, takze me nezajima vykon...
    PLEASE HELP !!! - musim to vyresit dneska do tri hodin

Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    43
    Vliv
    300

Standardní

Na těch boxech je 6cm fan že jo? Tak kup nízkootáčkovýho sunona 60x25mm a ten vyjde do 150kč. A k tomu konektor do desky, scvaknout, přišroubovat, zapojit a taktovat!!!

Vše to koupíš v GESu nebo v GM...

Veĺa šťastia.
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

TITAN to zvladne uchladit - mam TC na TB1,4 a vpohode.

Kdybys jim to prisel reklamovat druhej den, meli by to vymenit hned, co se tejce dohadovani o tom kdo to ulomil, tady se projevi solidnost firmy. Jestli jsou OK tak to vymeni a neresi, kdo to ulomil.

Jinak by to mozna slo prokazat znaleckym posudkem - melo by jit zjistit jak stare to poskozeni je, a jestli nejni primo z vyroby, ale to je nadlouho, a urcite se to v tomto pripade nevyplati

Standardní

diky, neco vymyslim, toho Titana maj za 316 s dani, asi ho vemu a nebudu muset nic bastlit, + zustane mi i ten origos pasiv...

Standardní

Ja bych taky koupil ten sunon.

Senior Member mince Avatar uživatele LtK
    Věk
    50
    Vliv
    296

Standardní

2 Bolek: No ale inak si dobry expert... Ulamovať vrtulky a diviť sa, že to nechladí...
    Ten Titan by to mal uchladiť - keď sa to nebude pretaktovávať...
    Tie teploty závisia od dosky - či to meria dióda z vnútra procesora, či len z pätice...
    Ale zase na box máš vyššiu záruku... Či nie ?
    i5 2500K, Asus Maximus IV Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, Gigabyte GTX480, Intel 320 160GB + 3,64TB HDD by 4xWD, LG GH22LS30, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
    Under construction: C2Q 6600 (OC ~3GHz=334x9), Asus Maximus II Gene, 4x2GB DDR1066 Kingston HyperX, NVidia Asus 280GTX

Standardní

Citace Původně odeslal LtK
    2 Bolek: No ale inak si dobry expert... Ulamovať vrtulky a diviť sa, že to nechladí...
    ja se nedivim, ja se ptam!!!! je mi jasny, ze ucinnost je mensi, ale nekery vetraky jsou tak predimenzovany, ze by to zvladly uchladit i tak. (je jasny, ze pokud mas na vetraku 5 lopatek a dve urves, tak je nanic, ale pokud je jich tam jeste 9, tak to furt jakztakz chladi )
    Tu druhou lopatku jsem musel ulomit, aby to vubec jelo - nevyvazenej hrozne vibroval, ale i s takto upravenym chladicem jsem v pohode nainstaloval Wokna...
    Jinak mam objednanyho toho Titana, tak diky vsem ...

Standardní

tak je tam ten Titan D5TB(3), teplota sla dolu skoro o 10 st. , hluk taky...
    Je to v desce ASUS A7V333, teplota kolem 53 st. , otacky neco pres 2400 - mereno v BIOSU a ASUS PC Probe ve woknech ...
    Jinak pro nekoho mozna zajimava informace : v TSB mi sdelili, ze s tim sice jeste nemaj zkusenosti, ale pry by nemel byt problem reklamovat jen samotnej chladic, tzn nemusim jim nosit i CPU - aspon neco ... Na druhou stranu ale rikali rovnou, ze ta reklamacka potrva dlouho a vysledek je velice nejisty ... , ale s tim jsem pocital ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. AMD box větrák
    Založil Erda v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 25
    Poslední příspěvek: 17.06.2003, 14:17

Pravidla přispívání