Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Nefunkční připojení přes síťový kabel

Standardní Nefunkční připojení přes síťový kabel

Zdravim, mám menší problém, zkoušel jsem to tu hledat ale na nic sem nenarazil.
    Připojili jsme si s přítelkyní k sobě svoje počítače přes kříženej síťovej kabel, všechno jsme nastavili tak jak má bejt, už jsem dřív (jen s jiným počítačem) počítače propojoval a všechno šlo, takže vim co a jak nastavit aby to šlo.
    Problém je v tom, že já se k ní dostanu bez jakýhokoli omezení, můžu přijímat i k ní odesílat, ale ona se ke mě nedostane, vždycky to vyhodí tohle:

Položka //bobr není přístupná, zřejmě nemáte dostatečná oprávnění pro přístup k této položce, obraťte se na správce serveru a ověřte oprávnění. Přístup byl odepřen

Jenže já tu žádný nastavení zabezpečený nemam, všechno je vypnutý, firewall, i v zabezpečení jsem dal povolit pro celej počítač neomezenej přístup všem, ale pořád to nejde. Máme oba Win XP Professional.
    Ptal jsem se na to známých, s jedním jsme zkoušeli všechno možný co ho napadlo (má vychozenou výpočetku takže něco málo ví) ale nic, pak jsem narazil na kluka, kterej má v práci stejnej problém, byl se jim na to prý i podívat správce sítě ale nevěděl si s tim rady taky, jen jim řekl že to je "chyba XPček"...Tak by mě zajímalo jestli se s tim někdo nesetkal a jestli jo, jak to vyřešil, děkuju.

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní

muj tip, ci spis rada .... na obou pocitacis vytvor ucty, ktere pouzivas na pocitacich opacnyh ... proste XP se svoji spravou hesel, se automaticky snazi pripojovat se stejnym jmenem a heslem, ikdyz je spatne. Nevim, zda se da vynutit dialog "prihlasit se jako...", ktery by to imho resil, ja to nenasel, ale ani nehledal. Proste hesla a ucty ve windows stale nechapu
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

Hm, doporucoval bych se s pritelkyni spojit primo. Mohlo by to byt zabavnejsi. Ovsem v tomto pripade bych zase nejakou ochranu radeji zapnul.

Mas na obou kompech zaple "pouzit zjednodusene sdileni souboru" v "Moznostech slozky"? U mne toto pomohlo.
    AMD64X2 Toledo 4200+ 2.2GHz na 2.75GHz (250x11 1.375V), Noctua NH-U12F, MB Gigabyte K8N Ultra-9, Ram 2x512 400@418 Mhz CL 2 3-3-5 Geil ultra, GF 9600GT Gigabyte 512MB pasiv 720@799MHz/1800@1997MHz/2000@2200MHz, SB Live!, DVD-Rom Plextor PX-130, DVDRW Nec-3520, HDD SATA 160GB Maxtor, IDE 120 GB Hitachi

Standardní

Arteee: bezva, moc děkuju, takhle to funguje, i když já nepotřebuju mít "její" účet u sebe, stačí jen když si ona vytvoří "můj" účet u sebe, tak ale hlavně že to jde

kisch: to sem měl, přes to jsem právě nastavoval to zabezpečení na plnej přístup, stejně to nešlo.

Standardní Re: Nefunkční připojení přes síťový kabel

mam podobnej problem, ale Arteeeho rada mi nepomohla.
    sit vypada takto:
    jeden je pripojen k routeru pomoci kabelu a dalsi se pripojuji pomoci wifi.
    pc ktery je pripojeno kabelem budu oznacovat pc_kabel, pc pres wifi pc_wifi a posledni v tomto pripade je muj notas, takze oznaceni notas.
    na zacatku jsem mel vubec, abych videl pocitace ve skupine. vsechny jsou ve skupine "doma". kdyz jsem dal zobrazit pc ve skupine, tak jak u pc_kabel, tak u notasu mi to hodilo, ze polozka "doma" neni dostupna nebo ze nemam dostatecna prava... pc_wifi videl ve skupine pouze sam sebe. po te, co jsem na pc_wifi vypnul kerio personal firewall, tak se najednou vsichni bez problemu vidi. moc nechapu proc firewall zpusobuje, ze ostatni ve skupine se kvuli nemu nevidi, ale radsi jsem to ani neresil. druhy krok byl dostat se z pocitace na pocitac. z pc_wifi se dostanu na oba zbyvajici, ale z notasu se dostanu pouze na pc_kabel a naopak. ale ani z pc_kabel ani z notasu nejsem schopen se dostat na pc_wifi. kerio nebezi a windowsackej firewall jsem taky zrusil. pak jsem nasel tento thread, tak jsem zkusil na pc_wifi pridat stejnej ucet jako je na pc_kabel, ale nepomohlo to.
    nemate nejaky dalsi napad?

Elnath : HP Compaq 2510p | Intel Core2 Duo U7600 (@1.2GHz) | Micron 4GB DDR2 667MHz CL5 (@533MHz CL4) | Intel GMA X3100 | RunCore Pro IV 128GB PATA Zif SSD | Matshita UJ-842S | Analog Devices AD1981HD | Intel 82566MM 1Gb | Intel Wireless WiFi Link 4965AGN | Broadcom BT 2.0 | Microsoft Wireless Notebook Presenter Mouse 8000 : Windows 8

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání