Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: jak na taktování P4 630 na MB FOXCONN 955X7AA-8EKRS2

Standardní jak na taktování P4 630 na MB FOXCONN 955X7AA-8EKRS2

dobrý den,
    doposud jsem měl P4 2,8 HT a jel jsem na 3100 MHz a ted si kupuji
    desku FOXCONN 955X7AA-8EKRS2 S775 s procesorem Pentium 4 630 3.0GHz a pamětmi KINGSTON DDR2 1024MB 667MHz CL5 (kit of 2x 512GB) jejich kod je KSKVR667D2N5K2/1G.
    A tak se ptát jaké mate zkušenosti a co mam udělat pro to zvednu tak na 3,7 a nebo i vice a je to stabilni četl jsem že staci snižit nasobič a zvednou FBS nic vic ze nemusim a na za hranici 4GHz stači trochu zvednou napětí. mate někdo zkušenosti? a má vliv si aninstalovat Windows XP 64bit ? používám PC hlavně na grafiku, střih videa atd, žádne hry.

děkuji za odpověd

Standardní

nebo doporučte cokoliv ohledně teto sestavy třeba že je to blbá koupě atd

Standardní

Neviem ako to je teraz, ale Foxconn v minulosti nepodporoval zmenu napatia na CPU - mozno to uz ma ale to si over... Win XP 64bit ak robis s videom a mas nejake 64bit verzie programov tak preco nie, ale len v tom pripade, ak budes mat vsetky ovladace na 64b a bude to dobre fungovat, inak ak to budes vediet uchladit tak na 3700MHz by to mohlo ist na default napati...
    empowered by Alfa Romeo 75 2.0TS
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Standardní

to píšou na stránkách od desky. a nevím přoč píší "may be" ale myslím že to jde ne?

Overclocking Features
    Adjustable bus speeds
    Adjustable memory timing
    Adjustable voltages (may be Vcore only)
    Adjustable ratios

Standardní

omg tak si najdi recenziu nie? a tvoje predtavy o taktovani su tiez pomerne vtipne ale sak uvidis ...
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Standardní

jo jsou ftipné proto jsem sem přišel at se něco dozvím. pokud bych na pc hrály hry a nudil se tak tomu rozumím 100x více ale ja vždy jen tak po haluzu zkusil co to dá a nechal tak když to přežilo celou noc nějakého převodu filmu. bo to mám na praci tak že nechodím do extremu a chci stabilitu pro práci když spadne hra tak je vpohodě ale pokud rozdělaná práce tak je to na týden dovolené . českou recenzi jsem nenašel jen anglickou na tomshardware a tam psaly že ma proti konkurenci meně kabelu a v testech byla pruměr ale lišily se jen o procenta. a na pctuning byl převzaný článek že ta 630 jsem vpohodě předelat an 3.7 což mi stačí a pokud ot bude stabilní tak budu rád chladič si kupuji ten nový freezing 7 pro nebo jak to je. jen jsem chtěl vaše zkušenosti s tímto cpu a čipsetovou sadou. díky za pochopení

Standardní

ja som si teraz kupil P4 3GHz 800Mhz 630+ 2mb cash a hned som ho hodil na 3.6Ghz...vsetko islo v pohode az pokial som nezapol 3D Mark alebo NFSMW. Vyzeralo to tak ako keby sa vypla grafika,pocitac bezal dalej a na monitore sa mi ukazala nejaka hlaska ze neni zdroj,nema odkial brat obraz...najprv som si myslel ze to je tym ze mam moc pretaktovanu grafiku ale zistil som ze je to procesorom.Dal som ho na default tj. 3Ghz a vsetko ide jak ma...Len tak lahko sa tych 3.6 - 3.7Ghz nechcem vzdat a preto sa pytam ci neviete v com to je?

Funguje to tak ,ze ked zdvihnem FSB tak sa zdvihne aj MHz ramky aj AGP? Podla mna hej, a tym padom asi bolo AGP prilis pretaktovane.Cize keby som v BIOSE nastavil aby sa AGP neriadilo podla FSB tak by mal byt klud...nie?

inak procesor mal v zatazi 55stupnov a chipset 30, takze teplotou to urcite nebolo...

Standardní

tak už to mám... mám to na 15x265 a jede to stabilne a vpohodě. takže pro MadCapa představy jsou vfitpné ale fungují jen mě zajímá jak to mužu zvednou ješte více když to neumí víc než FBS 265 ? diky

Standardní

Citace Původně odeslal jikoloj
    tak už to mám... mám to na 15x265 a jede to stabilne a vpohodě. takže pro MadCapa představy jsou vfitpné ale fungují jen mě zajímá jak to mužu zvednou ješte více když to neumí víc než FBS 265 ? diky
    Ked to viac nejde v BIOSe, tak je to max. dosky, viac uz z toho nedas...
    empowered by Alfa Romeo 75 2.0TS
    109kW 148bhp 186Nm
    porsche transaxle sytem
    6L/100km 8)
    ...connected

Standardní

Citace Původně odeslal jikoloj
    pozri po nejakom novom BIOSE a flashni ho...mozno

Standardní

no bios jsem flashnul hned na začatku ale nic. ted jsem nainstaloval od desky soft a jde to zvedat jen pres ten soft. tak to zkusim ale musim pameti dat na 400 bo mam 667 a tes uz jedou nejak na 700

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání