Vykašlete se na vodníky a super chladiče, vyrobte si Wind Tunel.
Dlouho jsem se snažil všemožně snížit teplotu procesoru různými větráčky, větráky, chladiči, otevíráním skříně, ale učinnost byla dost mizerná. Múj Duron 1200 topil i 60 st. a když jsem se dostal na 50 st. v nezatíženém stavu, byl jsem spokojen, ale jen do doby než jsem si přečetl článek o Wind Tunelu. Jednoduchý, levný a hlavně velmi účinný nápad jak uchladit cokoliv. Návod je jednoduchý. To si na bočnici bedny proti procesoru vyřežete díru (pokud je procesor pod zdrojem, nikolv za zdrojem) a mezi tuto díru a větrák procesoru vložíte trubku z nějakého materiálu. Já jí udělal ze čtvrtky papíru staženou gumičkama, dá se použít pěnovka z krabice od základní desky a nebo PET láhev. Vzhledem k tomu, že větrák procesoru touto úpravou již nenasává ohřátý vzduch z vnitřku bedny, ale nasává okolní vzduch z místnosti, telota procesoru rapidně klesne. Následně jsem snížil i otáčky větráku, čímž klesla samozřejmě i hlučnost a z bedny jsem vyhodíl další dva zbytečné větráky. Touto úpravou mám nyní teplotu procáku při plném zatížení 43,3 st.. Zkoušel jsem také otevřít okno a chvilku jsem v místnosti větral a teptota procesoru klesla na neuvěřitelných 36 st.. Je to fakt bomba a na zkoušku stačí pouze otevřít case nasadit trubku na větrák a kontrolovat teplotu. To mě taky přesvědčilo o tom, že to skutečně funguje a okamžitě jsem se dal do úpravy bedny. CCa za 2 hodiny jsem již chladil. [/b]