Tak k jednotlivým odezvám:

jaro.jaro - také jsem uvažoval. Náhrada za plexi a těsnění by byla následující: gumový mezikus tl. 8mm (kde sehnat, jaká tvrdost pryže?) + 4 kusy distančních trubiček o výšce cca 6 mm a vnitřní světlosti dle použitého závitu na stažení. To proto, aby se celý sandwich nedal stahovat "do nekonečna". I v mém případě (web) lze sandwich stahovat neustále (jednou se mi podařilo strhnout závit).

Doktor-Prase - takže, kontakt žebro/voda odpovídá kruhové ploše o průměru 40 mm (vnitřní průměr mezikusu) - plocha otvoru o průměru 10 (průtok) + plocha rovnající se obvodu průtočného průměru x tl. žebra. Kontakt žebro/vzduch odpovídá ploše žebra (350x110) - plocha mezikusu (50x50).
Tedy: Plocha voda/žebro = 2387 mm2, plocha žebro/vzduch =72 000 mm2.
Myslím si, že provrtání více otvorů do "vnitřní plochy mezikusu", tzn. více průtočných otvorů, by rozhodně nepomohlo. O čem jsem přesvědčen je to, že tvar žebra není zrovna optimální. Přemluv klemípře, aby ti vyrobili žebro o tvaru podobnému elipse . V hlavě mám jiné řešení, ve kterém by byl poměr voda/žebro ku žebro/vzduch tak 1:10 a né 1:30. Ovšem, propočítané to nemám . Rád si nechám poradit. K sázce. Konce žeber sice moc teplé nejsou (vůči středu, jádru výměníku), ale rozhodně to není teplota okolí. Ach jo, asi budu muset koupit dotykový teploměr .

K dolévání. Také dolévám, i při uzavřeném okruhu (zavodnovací hadice "zašputnována"). Za měsíc je to sloupec "vody" o výšce 100 mm (světlost zavodnovací hadice 18 mm). Jestli jsem to správně spočítal, tak je to 25ml .