Takze jsem byl konecne v EIZU, a nechal jsem si ukazat L887 L997 a S2110W.

1) chvalim eizo-shop.cz opravdu super podpora
2) nejsou to vubec spatny monitory L887 je opravdu dobra, ale pak jsem videl fotku na pul na L997 a bylo jasno. eSko je 16:10 a to mi moc nesedelo, ale zase ma silenou svitivost, takze je na filmy je moc gut.

mazani - L997 je lepsi nez L887. To je co? za L997 zustava jenom "duch" ale za L887 zustava cerny obrys objektu. Jinak mazou, nechapu jak nekdo muze rict ze ne. Otazka ale je , jak hodne, a reknu vam ze se to da. Oba jsou lepsi nez moje "16ms" 8bit LG. Scrollovani textu malicko maze, ale da se to. V aknich scenach HDTV nemate sanci cokoliv pozorovat. Pri spesl scenach hodne narochnych je mazlost videt (prulet horske drahy a zobrazovani ocelove konstrukce) nicmene pry tam meli na stole vsude vychvalovany samsung 19-2 a ten zobrazil jenom mlhu. Tady se na to dalo koukat a opravdu jste rozeznali kazdou trubku.

dale maji Eiza obrovske moznosti nastaveni.. To bych tu mohl vycitat donekonecna, namatkou obraz v obraze (L997), HW otoceni obrazu (proste za monitor vemete a ono se to otoci, very cool!), profilu nastaveni monitoru kolik chcete, prepinani profilu podle aplikace (huuuusta featura - pustite word, snizi se vam jas, zapnete photoshop zmenite gamu, cokoliv), muzete vyplnout diodu zapnuti LCD a spousta dalsich vychytavek.

L997 ma o neco lepsi moznosti nastaveni nez L887.

Pozorovaci uhly jsou v pohode, nebudete mit problem.

Nicmene, L997 jsem si vybral proto, protoze je o 1" vetsi, a ma vetsi body.. O trochu, ale ma, teda na obou monitorech se cte dobre, ale myslim ze po XY hodinach bude vetsi bod k nezaplaceni
Z toho plyne, ze ani nebudu resit NEC 2080UX+ protoze to je taky 20", NEC teda ma i 21" ale fakt nevim co muze nabidnout vice nez L997..

Takze objedam L997 a muzu pak dat vedet dlouhodobejsi reference..