Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Poskozeni souboru ScanDiskem - nenavratne?

Standardní Poskozeni souboru ScanDiskem - nenavratne?

Pri nabihani Win se me spustil Scandisk, ze potrebuje opravit nejaky soubory, opravoval je asi 10min.. Rikam ok, jenze on nic neopravil, ale neopak domrsil, hodne mp3, filmu, dokumentu . Nevite jestli je takovate domreseni souboru vratne, treba nejakym programkem, ktery by to nejak zase dal do kupy?
    thx

Je zajimave, ze jsou poskozeny, jen urcite typy souboru, napr z filmu jsou poskozeny AVI, ale mpeg uz ne.
    CPU Intel Core2 E6600, 2,4@2,9ghz ||| RAM DDRII 2x1GB Kingston 800Mhz ||| MB Gigabyte GA-965GM-S2 ||| GPU Asus 7600GT

Standardní Re: Poskozeni souboru ScanDiskem - nenavratne?

Protoze se ti spustil (jak pises) scandisk, tak evidentne pouzivas win98. Proboha, proc to na takovem stroji mas?
    Jako "prevenci" pro priste doporucuji win xp a disk v NTFS. Pri takove konstelaci podobna havarie temer nehrozi.

A ted budu trochu teoretizovat - konkretne poradit neumim...
    Jestlize se nejedna o disk, na ktery se zapisuje (obvykle disk C: nebo disk, na kterem je swap file), tak by mozna mohl pomoci nejaky recovery program, ted si vzpomenu jen na Recover My Files. Ale moc sanci tomu nedavam. Scandisk pracuje tak, ze kdyz Windows "moudre usoudi", ze nejaky soubor je poskozen, presunou casti, o kterych si mysli, ze jsou dobre, do cislovanych souboru (nazvy ted z hlavy nevim ale uklada se to do rootu) a zbytek souboru oznaci jako smazany.

Pokud ovsem zminene soubory byly na disku, na ktery se jiz zapisovalo, tak je realna sance, ze soubory jiz budou nenavratne v pr...

Pokud nikdo jiny neporadi, zkus strycka gugla, zadej tam treba scandisk+get+data+back

Citace Původně odeslal iv93611
    Protoze se ti spustil (jak pises) scandisk, tak evidentne pouzivas win98. Proboha, proc to na takovem stroji mas?
    Jako "prevenci" pro priste doporucuji win xp a disk v NTFS. Pri takove konstelaci podobna havarie temer nehrozi.

A ted budu trochu teoretizovat - konkretne poradit neumim...
    Jestlize se nejedna o disk, na ktery se zapisuje (obvykle disk C: nebo disk, na kterem je swap file), tak by mozna mohl pomoci nejaky recovery program, ted si vzpomenu jen na Recover My Files. Ale moc sanci tomu nedavam. Scandisk pracuje tak, ze kdyz Windows "moudre usoudi", ze nejaky soubor je poskozen, presunou casti, o kterych si mysli, ze jsou dobre, do cislovanych souboru (nazvy ted z hlavy nevim ale uklada se to do rootu) a zbytek souboru oznaci jako smazany.

Pokud ovsem zminene soubory byly na disku, na ktery se jiz zapisovalo, tak je realna sance, ze soubory jiz budou nenavratne v pr...

Pokud nikdo jiny neporadi, zkus strycka gugla, zadej tam treba scandisk+get+data+back
    Predem dik, za reply

Nepouzivam win 98, pouzivam Win 2000 SP4 a vsechny oddily disku mam v NTFS a i tam se nekdy spusti scandisk.. Nebo doufam, ze je to scandisk, proste programek, ktery se spusti pred samotnym zavedenim system a opravuje soubory..

Poskozene soubory byly na disku, kde neni system! Rovnez zadne nove soubory se nevytvorili, jak pises...

Rikam si jestli to nejakym zpusobem nesouvisi s tim ze jsem provozoval svuj 250GB disk nejdriv jen na kapacitu 137GB a az pote co jsem upravil registry ve win, tak se me zpristupnila cela velikost disku..
    CPU Intel Core2 E6600, 2,4@2,9ghz ||| RAM DDRII 2x1GB Kingston 800Mhz ||| MB Gigabyte GA-965GM-S2 ||| GPU Asus 7600GT

Citace Původně odeslal CODE
    Rikam si jestli to nejaky zpusobem nesouvisi s tim ze jsem provozoval svuj 250GB disk nejdriv jen na kapacitu 137GB a az pote co jsem upravil registry ve win, tak se me zpristupnila cela velikost disku..
    Trochu mi vysvetli, co tim myslis.

Citace Původně odeslal iv93611
    Trochu mi vysvetli, co tim myslis.
    http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=44006

Sekce Windows 2000 SP3 nebo vyšší

OK, ja jsem se chtel ujistit, jestli jsi neco nedelal s diskem napr. ze jsi mel zformatovanou jen cast (tech 137 giga)a pozdeji jsi "doformatoval" i zbytek...

No ale stejne mi z toho vyplyva, ze dat ta data zpatky asi nepujde. Tedy ne v domacich podminkach. Protoze ten "scandisk" (chkdsk) ty soubory zmenil - vytahl z nich casti a zbytek oznacil jako volne misto. A to proto, ze zrejme po te uprave registru najednou tabulka disku "nesouhlasila" s jeho obsahem. Ale zkus aspon ten program, co jsem uvedl. Je to nedestruktivni, tak by se nemelo pokazit vic nez uz pokazene je...

Standardní

Nevim jak se zmenil balik od Nortona a jeho funkcnost od Norton Utility 2002, ted uz se to bude jmenovat jinak, ale v te dobe to bylo docela uzitecne reseni. Jen hint.

NOVY POCITAC: P4 3GHz HT, 2.5GB RAM (Geil), ATI X1950 Pro 256MB, DVD*RW Samsung 203, ATI TV Wonder VE, USB tuner Acer Volar Hybrid VX, DVD-ROM Toshiba M1712, 19" CRT, Iomega ZIP IDE, ADSL WiFi modem/router, backup:Microcom DeskPorte 56K, LPT: HP950, M$ Explorer 3.0 mouse, 500W Fortron BlueStorm II.
    STARY POCITAC:
    Abit BH6 v1.0(bios SS), Celer 850@952+redukce, 512MB RAM, GeForce neco, Samsung SpinPoint 160GB ATA a neco v supliku na radici Kouwell, DVD*RW LG, 17" ViewPoint 1795VCT, Microcom 10Mbit s(h)itovka, 350W Fortron, zvuk Media Forte FM tuner & Sound Galaxy Washington 16 ISA ;o)
    WORK: Dell Latitude D630

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání