Zakladom je aspon podla mojich skusenosti dobra skrinka...bez nej to nejde. Musi mat intake a outtake moznosti pre 120mm ventilatory...tie staci potom nastavit aj na 650 ot./min (osobne by som zvolil NEXUS 120mm...su mozno lepsie, ale citelny rozdiel to nebude).

Chladic by som zvolil Scythe NINJA, ale skor Thermalright XP-120 / SI-120, ktory zvladne pri jemnom prietoku (2x120mm ako som hore spominal) uchladit aj Winchestra pasivne (cca 51C - musim doma pozriet na obrazok).

Problemom mozu byt regulatory - a oblast okolo nich. Ked mam NEXUS 120mm na 650 otacok tak pri zatazeni je okolo nich cca 52C. Pri 1000 ot. NEXUS 120mm mam 46C v zatazeni. Pri pasivnom chode to bude tak od 55 - 60C predpokladam.

Preto je v prvom rade aspon podla mna zakladom vyhovujuca skrinka. Potom sa to uz da poladit bez problemov.

Co sa tyka zdroja -> pasivne som predal niekolko kusov (najvyssia rada Yesico 550W tusim) a ludia su velmi spokojni. Povacsinou su to kompletne pasivne stroje (ak neberiem v uvahu intake outtake 120mm vetraky). S tym vybuchovanim by som moc neprehanal ... mozno 300W Zen (dufam ze takto sa volaju) modre pasivne zdroje vybuchovali ked sa pretazili (davat na 300W pasivny zostavu s Prescottom cez 100W a aj inymi dobre zerucimi komp. je fakt na hlavu).

Je vsak iste ze CHILL ma brut. tiche zdroje ...hlavne vyssie rady. Je skoda ze si povest znicili s tym blbym diag. obvodom ale inac nemam sa co stazovat. 510W model co mam v bedni je velmi tichy (fortronu 120mm sa moze snivat o takejto prevadzke).

Grafika -> tam je to tazke nakolko pasivne to vidim asi len na TT Schoonera...sam vsak pouzivam grafiku ktora ma na sebe Zalman z vyroby ktory ide tak pomaly ze ho nepocut.

Chipset -> tu je to len o vybere zakladnej dosky - asi vyberat tie co maju chipset chladeny heat-pipe. Ina moznost napr. na DFI je nahodit na Cipset pasiv z AC freezera co vyriesi problem tepla okamzite a pasivne.

Pevny disk -> uz tu bolo spominane Silentmaxx.

Som zvedavy ako tvoje "passive taženie" dopadne.

Celkovo jediny passive system je ZALMAN skrinka s HEAT-PIPE. Vsetko ostatne je polo pasivne lebo sa rataju aj tie INTAKE a OUTAKE vetraky.