Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Ztrata dat pri vymenovani disku

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Ztrata dat pri vymenovani disku

Do komplu jsem dal kamosuv disk, restart komplu vsechno v pohode, prekopiroval jsem mu tam nejaky veci, vyndal jsem jeho disk, vlozil muj, restartoval windows a po restartu mel muj disk velikost toho kamosova disku, uplne jine jmeno a byli na nem naprosto divne soubory, viz screen

a pak je tam krome tech blabla souboru jeste slozka recycled a slozka system volume information, ktera tam predtim nebyla..

Jinak Windows hlasi veliksot disku 10GB (pritom cely disk ma 200) ale partition magic hlasi normalne 200GB.

Nevite co to je? Co s tim? Jak obnovit data?
    CPU AMD Opteron 144@148 :: MB DFI Ultra Infinity nF4 :: RAM A-DATA 512MB 400MHz :: VGA Sapphire ATi Radeon X550 128MB, HDD WDC WD2500KS 250GB, WD 40GB, Segate 80GB :: DVD+-RW LG GSA-4163B :: CD-RW Lite-ON LTR-40125S :: LCD Samsung 940BW

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    358

Standardní

a pri tom vymenovani disku jsi mel predpokladam vypnuty pocitac, ci se pletu?

pac jestli ne, tak maximalne doslo k tomu, ze pri restartu ( ukladani otevrenych dat ) doslo k prepsani fat tabulky.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

No vis, ono je to trochu komplikovanejsi. To se stalo vlastne jednomu kamosovi, ktery to pucoval zase dalsimu, ale psal jsem to za sebe, abych to zbytecne nekomplikoval A jinak se teda myslim (predpokladam), ze kompl vyply mel.
    CPU AMD Opteron 144@148 :: MB DFI Ultra Infinity nF4 :: RAM A-DATA 512MB 400MHz :: VGA Sapphire ATi Radeon X550 128MB, HDD WDC WD2500KS 250GB, WD 40GB, Segate 80GB :: DVD+-RW LG GSA-4163B :: CD-RW Lite-ON LTR-40125S :: LCD Samsung 940BW

Standardní

Aha, takze ted jsem se od neho dozvedel, ze ten blbec pocitac nevypl, takze to vymenoval pri zaplem PC. Z toho plyne, ze to na 99% bude poskozenou FAT tabulkou. (...to by me ani ve snu nenapdalo, ze bude nekdo vymenovat disky za chodu ) S timto nemam moc zkusenosti. Da se nejak obnovit?

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    358

Standardní

da. ted uz muzes zkusit toto http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=65251

dost take zalezi na tom, jaky filesystem pouziva. jo a mimochodem mu rekni, ze jestli si chce odpalit radic a disk, tak at to dela dal.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    jestli si chce odpalit radic a disk, tak at to dela dal.
    Nechci nabádat nikoho k odpalování disků a řadičů, ale já vyměňuju IDE disky za provozu v pohodě už dlouho - důležité je nejdřív odpojit datový kabel a pak teprve napájecí - připojování uskutečnit přesně opačně, tedy nejdřív připojit napájení a pak teprve data.
    Důležité je, aby ani chvilku nebyl připojen disk k boardu datovým kabelem a přitom nebyl napájen...
    (upozorňuju, že neručím za škody způsobené použitím tohoto postupu)
    ..::wks.dj-bobr.net::.. AMD Sempron 2200+@900MHz,1.35V low power, low heat 256MB DDR CL3@CL2.5,400MHz low-end noname Soltek SL-KT600-C1L good and cheap Hitachi 120GB & Seagate 20GB hitachi is quiet but unreliable :/ Samsung SW-252F cheap and sufficient GeForce FX5200 i don\'t need hi-end gfx Realtek RTL8180L for my CZFree.Net connection SB Live! 5.1 & SB Live! 1024 low noise, low cost, cool midi SB PCI128, ALS4000, CMI8738 for multitrackrecording Chicony PS/2 cheap, enough Genius Optical PS/2 very cheap, quite good HP Ergo Ultra VGA 15" ... for free...no nekupte to...za ty prachy...

Standardní

Citace Původně odeslal dj-bobr
    Citace Původně odeslal mISHA
    jestli si chce odpalit radic a disk, tak at to dela dal.
    Nechci nabádat nikoho k odpalování disků a řadičů, ale já vyměňuju IDE disky za provozu v pohodě už dlouho - důležité je nejdřív odpojit datový kabel a pak teprve napájecí - připojování uskutečnit přesně opačně, tedy nejdřív připojit napájení a pak teprve data.
    Důležité je, aby ani chvilku nebyl připojen disk k boardu datovým kabelem a přitom nebyl napájen...
    (upozorňuju, že neručím za škody způsobené použitím tohoto postupu)
    Evidentne si zo skupiny hornych 10 000, pretoze normalny clovek toto nerobi s ata diskami.

Sorry za OT.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání