Zdravim; zajimal by me vas nazor pri vyberu desky pro P4 3.4GHz Northwood (Engineering Sample).
Ted jede v Asus P4G8X Deluxe (iE7205+ICH4 - bohuzel nezvlada 200MHz FSB [max.198MHz po 100hodinovym maratonu s prime95] a tak jsem odriznut od veskerych O/C radovanek). Preferoval bych Canterwooda kvuli LAN@CSA a PAT. Kandidati (zatim):
> Abit IC7-G - prvni, ktera mi padla do oka; vynikajici hodnoceni na THG i anandtechu...jenom ten aktivni vetracek na NB(cca 4700,-)
> Asus P4C800-E - s novou revizi (CSA; ICH5R) vypada nadejne, mozna i lip nez abit (cca 4300,-)
> DFI 875PRO - nedostupny v CR (mozna na objednavku?)
> Gigabyte 8KNXP - zajimavy hlavne napajecim modulem ale jinak nevim...a zase s vetrackem na HS cipsetu (cca 4600,-)
A na konec me trapi jeste jedna myslenka: najde sve opodstatneni kupovat v roce 2005 desku za 4k pro s478? Investovat do 2 roky stary platformy (i kdyz je vykonove stale na spicce; pokud nepocitam DC)? A nebo sahnout po Springdale (treba Abit IS7)?
V kazdem pripade neostava nic jinyho (i po zdarilem OC) po par letech nez sledovat, jak vykonnostnim soutezem smeten skonci i tato platforma v zapomneni.
Po tak pesimistickem konci cekam Vase pripomonky (ted me napada: vlastni nekdo tady Gigabyte GA-8KNXP Ultra-64 se PCI-X Southbridge iHR 6300ESB? ten jsem mel taky vyhlednuty; bohuzel zda se ze slo o raritu...)
S pozdravem