Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Erased ROM

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Erased ROM

Lidi poradte mi, spatne jsem flashnul BIOS a ted uz nevim co s tim. Delal jsem vse podle navodu, stahnul program, stahnul novy BIOS, spustim program, zadam novy BIOS a dam start nebo neco podobneho. Naskocili 3 prouzky na nacteni. 1. byla Erasing ROM a potom ze se nahraje novy. Dobehlo jenom vymazani a PC ted nereaguje. Proud do nej de, ale nic se nenacte.
    http://www.alzasoft.cz/DetailPage.as...CatId=18842832
    Ma CrashFree BIOS 2 jestli to nejak pomuze...

Standardní

Tohle jsem nasel v archivu google :

CrashFree BIOS 2~
    Die Funktion CrashFree BIOS 2 beinhaltet jetzt die automatische BIOS-Wiederherstellungsfunktion auf einer Support-CD. Benutzer können ihr System über die Support-CD neu starten, falls keine Bootdiskette zur Verfügung steht, und den einfachen automatischen BIOS-Wiederherstellungsprozess durchführen. ASUS Motherboards ermöglichen es jetzt Benutzern, diese Schutzfunktion zu nutzen, ohne sich ein neues BIOS kaufen zu müssen.

Cesky receno je tam psano neco o tom, ze bys mel byt schopen nastartovat pocitac z CD, ktere by melo byt u desky a obnovit puvodni BIOS. Bohuzel s timhle postupem zadne zkusenosti nemam, takze budes muset zkouset.

Reseni c.2 : Jelikoz je na desce Award BIOS (pokud jsem dobre koukal), prichazi v uvahu toto :
    Po neúspěšné aktualizaci BIOSu se můžete místo klasického POST testu setkat s hlášením Award Boot Block BIOS (pro AMI je to podobné) s požadavkem čtení z disketové mechaniky. Může se také stát, že počítač nebude na monitoru nic zobrazovat, ale pouze se pokoušet o přístup k disketové mechanice. I v takovém případě máte zčásti vyhráno. Připravte si spouštěcí disketu a uložte na ni připravený BIOS, programátor (flashovací program) a soubor autoexec.bat, který si sami vytvoříte (budete samozřejmě muset využít jiný počítač). Na jiném počítači spusťte Poznámkový blok (Notepad) a do něj napište tento řádek:

AwdFlash.exe Jmeno_biosu.bin /py /cc /cd

Soubor uložte jako autoexec.bat a umístěte jej na spouštěcí disketu. Restartuje poškozený počítač a vložte disketu. Měla by začít automatická obnova BIOSu (průběh je stejný jako v případě první aktualizace). Pokud nemáte obraz, musíte po provedení aktualizace ukončit program "poslepu" (počkejte zhruba čtyři minuty a restartujte). Jestliže jste při nepovedené aktualizaci zálohovali původní BIOS, použijte v souboru autoexec.bat tento řádek:

AwdFlash.exe OLDBIOS.BIN /py /cc /cd

-btw, toto reseni je pouzitelne pouze pokud neni dodrbany Boot block (aspon myslim, ze se to tak jmenuje)

Reseni c.3 - vyndej svaba ve kterem je BIOS z desky, najdi nekoho kdo ma programator a nechej si ho od nej naprogramovat novym BIOSem.

Reseni c.4 - HotFlash (http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=82997&start=0)

Stejne mam pocit, ze uz se to tu nekde resilo, takze bych se pokusil poradne prohledat 4um
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

Standardní zahrana biosu

jo myt dva biosi to by slo ale normalne si vem cd k desce a nabutuj ho a je to ok nahraje se ti ten stary bios a je to cajk

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání