Citace Původně odeslal jmatejka
Citace Původně odeslal J.Wade
ja mam taky jednu zkusenost s piskajicim zdrojem z CZC... je to EC 450 ale piska mi i kdyz je pc vypnuty... a dost se obavam aby mi to neodpalilo ostatni komponenty jelikoz zaruka je jen uz na ramky... a jak tady ctu tak je to problem reklamovat... proto bych se vas pane Matejko chtel zeptat, je-li toto padny duvod k reklamaci?..
za pripadne ztraty jinych komponent ktere jiz nejsou v zaruce asi nerucite ?
zazil sem jeden pripad kdy mi ze zdroje litali 20 centimetrovy jiskry a umrelo vsechno krome ramek a CPU... od ty doby se vcelku bojim... nicmene to byla nejaka vadna serie a nastesti mi dali ostatni komponenty nove, jenze spolu semnou tam byl clovek se stejnym problemem a tomu odmitli uhradu skod vzniknutych s pouzitim zdroje od nich s tim ze ostatni neni zakoupeny od nich a odkazali ho na vyrobce zdroje...
dekuji
Záleží na charakteru a intenzitě pískání, určitě se s tím obraťte na naše techniky, věřím že Vám s tím pomohou.
Mno ja myslel ze na intenzite piskani nezalezi, zdroj ma prece davat energii pocitaci a ne si s prominutim hrat na vyskovy reproduktor. Pokavad koupena vec dela neco co nema tak je to podle me zavada, to by clovek mohl rict ze kdyz mam baterku v notasu a potece z ni elektrolit a nebo bude nabijecka hazet jiskry, tak ze je to obvykle a proste je to vlastnost veci... jsou to extremni priklady, ale kdyz napisi vyrobci zda ma zdroj piskat, tak mi napise obratem ze ne a s usmevem me odkaze na prodejce (pripad zrovna zdroju EC, zaznam nemam, bylo to telefonicky).

Co se tyce odpalenejch veci, tak ruci bohuzel prodejce a pocita se amortizace. Nejsem si jist jak je to po zarucni lhute, ale pak prechazi asi odpovednost na vyrobce (pripad horicich automobilu v USA).

Pane Matejka, myslim ze nektere veci a poznmky, by stalo za to updatovat na Vas web (po konzultaci s pravnikem samo sebou)... Myslim ze dene se Vam takovych par zajemcu o vymenu piskajicich HW ozve a ze by stalo za to informovat i dalsi kupujici o potencialnich zavadach HW.
Lecktere pardubicke obchody s HW predem informuji kupujiciho o tom ze treba ten a ten disk vydava ten a ten zvuk s timto zdrojem, nebo ze ta a ta vec se chova tak... prodejce musi kupujiciho informovat Je pak jasne ze clovek co ma zdroj Fortron si nekoupi disk Seagate, kdyz tam toto poznamenate a usetrite mu tak nervy a penize za telefon a postu, kdy se bude ptat po vymene. Je pitome kdyz se zavady HW resi vsude na netu, ale prodejce ktery je tedy clenem diskusniho fora se o to nezajima. Znam pripady piskajicich zdroju k notasum, vi se o tom, ale nikdo to nepoznamena, sice muzete rict ze tim poskozujete znacku, ale myslim ze tim uz Vas nikdo tepat nebude, v EU je povolena reklama kdy kritizujete konkurenci (plakaty o AUDI A8 kde v pozadi stoji MB,BMW,Jag s vypsanymi nevyhodami). Je to jenom o Vasem pristupu, verim ze jste to precetl cele a zkusite provest nejakou akci. Resim zde jenom piskani, ale je pravda ze kdybyste treba na web uvedli, ze 90 % monitoru te a te znacky a toho a toho typu slo na reklamaci, tak si dalsi clovek ten monitor nekoupi a radsi voli jiny model. Vy pak ve vysledku mate vysi prodej jineho modelu, tzn. mozna vesti slevu od vaseho dodavatele a tim vyssi zisk. Stejne tak u disku, kdyz napisete ze disk A pisti jak to jen jde a disk B o 100 korun drazsi, je tichounlinkej a spolehlivejsi (min reklamaci) tak lidi koupej ten drazsi, ale maji jistotu, vy usetrite za zbytecnou praci reklamacniho oddeleni a lidi cas a penize.

Mejte se bajecne
Mira