Citace Původně odeslal IntEx
Citace Původně odeslal jmatejka
Citace Původně odeslal IntEx
Tak ja musim taky pridat jednu zatim nedoresenou zkusenost s CZC. Cca pred rokem jsem si u CZC koupil pres internet HDD Samsung 160GB, na kterem se pred tydnem objevily vadne sektory. Napsal jsem tedy na hotline ICQ, jestli bych mohl v pripade uspesne reklamace pozadat o vetsi disk+doplatek. Zde mi bylo receno, ze by to nemel byt problem, ale at to uvedu do prudovniho dopise. Pruvodni dopis jsem tedy napsal a prilozil k nemu i vypis ze servisni utility od vyrobce disku. 2 dny po odeslani mi prisel mail s tim, ze je reklamace vyrizena, ale s popisem zavady: "chyby v testu", ikdyz jsem nic takoveho neuvadel. Ale co, reklamace byla uspesna a dle RMA protokolu byla vyresena vymenou disku stejneho modelu/velikosti. Napsal jsem tedy mail na reklamacni oddeleni, zda se teprve vymena uskutecni, nebo jestli mi bude tento vymeneny disk bezevseho zaslan. Nikdo se neozval a pred hodinou mi prisel mail, ze byl disk stejne velikosti, jako jsem reklamoval (cili zadna vymena za vetsi+doplatek) expedovan. Z toho usuzuji, ze si ten dopis nikdo neprecetl. Napsal jsem teda mail primo mail na obchodni oddeleni, kde jsem preposlal mail z reklamacniho odd. a uz jsem jen zvedavej, jak to dopadne. Kazdopadne nejspis hodlam zasilku neprevzit, dokud mi nekdo nepoda rozumne vysvetleni. Docela mne to ale zklamalo, jelikoz samotna reklamace probehla v excelentnim case .
Dobrý den, můžete mi prosím na email matejka@czechcomputer.cz poslat číslo reklamace? Okamžitě to budu s reklamacemi řešit, na průvodní dopis a emaily se samozřejmě musíme brát zřetel a reagovat.
Pro jistotu jsem preposlal vsechny maily, ktere jsem puvodne CZC posilal. Prilozil jsem i RMA zpravu pro rychlejsi identifikaci dane reklamace.
Nechci nikoho obhajovat, ale reklamace v CZC jsou obecne reseny asi nejlepe a s nejvetsi "ohleduplnosti" k zakaznikovi a musime si vsichni uvedomit, ze pri objemu prodeje/reklamaci atd. se asi chybka obcas stat muze. Nehlede na to, ze domluva o zmene "hardweru" pri reklamaci, vymene za jiny atd. je pomerne dost nadstandartni, zdaleka ne vsechny velkoobchody jsou ochotny s tebou o reklamaci a zpusobu vyreseni komunikovat. (a i to je silna zbran CZC, jelikoz prave proto dost lidi v CZC nakupuje, ikdyz cenove je samozrejme pomerne dost velkoobchodu na podobne urovni.

Nehlede na reklamaci disku, kterou vetsina velkoobchodu resi tak, ze pokud je disk ve stavu funkcnim, ale ma napr. par chybnej clusteru, technici ho projednou nejakym diagnostickym softwarem od vyrobce, kterej je "prehazi" na nealokovany misto a disk ti zase vratej (s tim, ze takhle to udelaj i klidne jeste dvakrat a pak teprve resej pripadnou reklamaci vymenou)