Výsledky 1 až 25 z 299

Téma: Změna násobiče za chodu z Windows

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní

mam takovej malej dotazek k tomu jinak skvelemu programu CPUMSR. K jeho chodu, je zapotrebi LLA driver. Fajn. CPUMSR jsem zkousel na notasu se Sempronem, fungoval dobre, nicmene notas si sam steluje nasobic i napeti v celym rozsahu, tudiz CPUMSR uz jaxi nepotrebuju a zajima me jak odinstalovat ten LLA driver. Info jsem nikde nenasel, odinstalator taky ne. Staci ho proste smaznout ze system32 a z registru ?? DIky za odpoved.
    When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.

Senior Member Avatar uživatele J.Wade
    Věk
    40
    Vliv
    273

Standardní Re: Změna násobiče za chodu z Windows

mam mensi problem, mam mobilniho bartona 2600 z vyroby, chtel sem zkusit zmenu nasobice z win, jenze CPUMSR i RM Clock dela ten sami problem, dam nastavit mensi nasobic (napr 6x) a komp mi vytuhne... nevite nekdo v cem by mohl byt problem ?? zbytek sestavy v podpisu..
    CPU: Q8200 @ 2,33Ghz, Graphyc:GTX 650 Ti, Gygabite 1150/5400 6GB patriot,Maxtor 500gb, Corsair 600W.

Citace Původně odeslal J.Wade
    mam mensi problem, mam mobilniho bartona 2600 z vyroby, chtel sem zkusit zmenu nasobice z win, jenze CPUMSR i RM Clock dela ten sami problem, dam nastavit mensi nasobic (napr 6x) a komp mi vytuhne... nevite nekdo v cem by mohl byt problem ?? zbytek sestavy v podpisu..
    Na některých čipsetech některé násobiče prostě nefungují. Při FSB 100 MHz by mělo jít všechno, při vyšších už ne.
    Pokud to tuhne při všech násobičích, pak patrně není zapnutá podpora FID_Change Command ze strany čipsetu.

Senior Member Avatar uživatele J.Wade
    Věk
    40
    Vliv
    273

Citace Původně odeslal Eagle
    Na některých čipsetech některé násobiče prostě nefungují. Při FSB 100 MHz by mělo jít všechno, při vyšších už ne.
    Pokud to tuhne při všech násobičích, pak patrně není zapnutá podpora FID_Change Command ze strany čipsetu.
    tak nasobice 11 13.5 a 14 jedou spolehlive... ja bych ale chtel, abych mohl ject treba na 7.. jenze to vypada ze vsechny mensi nasobice 10 krom 6 delaji problemy.. jeste sem s nima nepostnul ani v biosu
    CPU: Q8200 @ 2,33Ghz, Graphyc:GTX 650 Ti, Gygabite 1150/5400 6GB patriot,Maxtor 500gb, Corsair 600W.

Nazdar. Mam tuto dosku asus --> http://www.asus.com/products4.aspx?l...17&modelmenu=1

a amd thoroughbred b0

Ked spojim na L5 mostik druhy z prava (mobile) a treti z prava (nasobic do 24x), uz by to malo fungovat menit nasobic v biose, nie ? Nepotrebujem menit nasobic vo windowse, mne by stacilo, aby som si ho pevne nastavil v biose a taky po ulozeni ostal. Je to mozne s ohladom na dosku ?

EDIT : odpoved na moju otazku je asi tu --> http://www.de.tomshardware.com/cpu/2...ocking-08.html

ale neviem po nemecky, mohol by mi to niekto prosim prelozit ? Dakujem za kazdu odpoved
    Naposledy upravil Rusty; 23.01.2006 v 16:03.
    2 camps - stock and stable vs voided and fast

Rusty: uz tu bylo napsano (a nejen tady samozrejme), ze na deskach s nForce chipsety menit nasobic za chodu nejde. Bohuzel.
    1.Core2Duo E7300,ASUS P5Q PRO,2x2024MB PC800 Geil,MSI 9800GT 512DDR3 OC,Samsung 750GB+WD 500GB,Samsung S203P,Acutake w LC 6550GP2,repro EmCom 5.1 w homeSub,MX518,volant TM F1,19" LCD LG W1942T
    2. A64 3200+@2400Mhz,MSI K8N Neo2-FX,2x1024MB PC400 Kingstone 2,5-3-3-8,Gainward 6800Le@350/800 16/6+Primecooler VGAHG2 AL,250GB T7K250,Pioneer 106s,SB Audigy,modATbig w LC 6550GP,A4tech OFFICE8K,19" LCD Samsung 940BW

Ja nehovorim o meneni nasobicu za chodu ale o zmeneni iba jeden krat v biose, cize iba jednoduchy unlock nasobica. Nepotrebujem ho menit potom vo windowse.

P.S. : Nikto nevie po nemecky ? dost by mi pomohlo prelozenie toho na co som dal link hore.

Senior Member Avatar uživatele Lada Kolar
    Věk
    39
    Vliv
    277

Citace Původně odeslal Rusty
    Ked spojim na L5 mostik druhy z prava (mobile) a treti z prava (nasobic do 24x), uz by to malo fungovat menit nasobic v biose, nie ? Nepotrebujem menit nasobic vo windowse, mne by stacilo, aby som si ho pevne nastavil v biose a taky po ulozeni ostal. Je to mozne s ohladom na dosku ?
    pletes si dohromady dve veci:
    1) odemceni nasobice - muzes ho zmenit v BIOSu - musis spojit vsechny L1 mustky
    2) meneni nasobice za chodu win - spojis ten L5 ( cpu predelas na mobile ), ale to, jak uz bylo receno, nefunguje na NF2

tzn. pokdu chces menit nasobic v BIOSu musis spojit vsechny L1 mustky ( pokud neni CPU superlock )
    kdyz budes hledat tak o tom tady na foru najdes spoustu informaci
    Some parts of this post may be considered violent or cruel

Aha. Cize podla toho co hovoris dedukujem ze : Metoda odomknutia nasobica pomocou rozpojenia mostikov L6 (alebo kolko) ziletkou mi umozni regulovat nasobic iba vo windowse ale ak ho chcem zmenit v biose tak to nepojde neviem ci moj thoroughbred nieje superlock. A teda by klasicke odomknutie nemalo fungovat. Ale tato metoda vraj funguje aj na superlock, preto som si myslel, ze ten nasobic odomknem aj tym sposobom, ako tu bol napisany ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání