Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Sempron64 2800+ najednou vyskoci na 100%,proc?

Standardní Sempron64 2800+ najednou vyskoci na 100%,proc?

Kamos(laik) ma problem s novym kompem.
    Ma Sempron 64 2800+
    (DFI nForce4,1GB RAM,X700,Samsung 160GB)
    Vse jsem mu nainstaloval a jelo to v pohode.
    Asi 14dni mu to jelo doma vsechno ok,pak si tam ze stareho disku prihodil nejaky ucetnictvi a najednou mi vola,ze pri instalaci nejaky hry mu zacne blikat monitor,procak vylitne na 100%,teplota jde ze 30°C na 40°C a seka se to.Za chvili se mu to podari vypnout,tak to zase klesne.Rikal,ze staci,kdyz pusti par programu a za chvili se to rozjede na 100% a vse se opakuje.
    Tak jsem mu rekl,ze jestli tam byl nekdo s diskem,tak treba nejakej vir...at najede ghost image systemu...tak to udelal,ale deje se to dal
    Chladic na procaku prej jede normalne.
    Nenapada Vas,cim to muze byt?
    Tak to mi rve koule!
    *Acer Aspire Timeline 3810TZG + Creative I-Trigue 3400 ; cca 6hod.
    *Prestigio Nobile 157: Intel Centrino : Pentium-M 1,7G Dothan 2MB ; RAM DDR333 1GB ; HITACHI 80GB 5400ot. ; Radeon 9700 64MB ; SXGA+ 1400 x 1050 ; DVD+/-RW DL QSI ; 10/100MBit+WIFI ; CardReader 4v1 ; 4hod23minut

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

kdyz pominu hardwerove veci ( jestli je skutecne usazeny chladic dobre atd ), tak pak nechapu, co to dela v sekci amd. staci vzit proces explorer ( ze sysinternals.com ) a podivat se, co ten procesor vytezuje.

tzn pokud nedas vic info, tak to v brzku presunu do programu a problemu s nimi.

jo a abych nezapomel. upravil jsem ti nadpis.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    kdyz pominu hardwerove veci ( jestli je skutecne usazeny chladic dobre atd ), tak pak nechapu, co to dela v sekci amd. staci vzit proces explorer ( ze sysinternals.com ) a podivat se, co ten procesor vytezuje.

tzn pokud nedas vic info, tak to v brzku presunu do programu a problemu s nimi.

jo a abych nezapomel. upravil jsem ti nadpis.
    Diky za nadpis.
    Umisteni jsem nezvladl,sekci Prog a problemy jsem prehledl,kdyz jsem koukal kam to dat
    Akorat nerozumim,co myslis tim: staci vzit proces explorer ( ze sysinternals.com ) ...nejak nevim jak to udelat
    Ten proces tam je,to je jasny...ale jak ho analyzovat?
    Tak to mi rve koule!
    *Prestigio Nobile 157: Intel Centrino : Pentium-M 1,7G Dothan 2MB ; RAM DDR333 1GB ; HITACHI 80GB 5400ot. ; Radeon 9700 64MB ; SXGA+ 1400 x 1050 ; DVD+/-RW DL QSI ; 10/100MBit+WIFI ; CardReader 4v1 ; 4hod23minut

Vliv
    357

Standardní

fajn. takze zbytek doresime v programech a problemech s nimi.

tento informacni thread by se ti mohl hodit http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=52946

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    fajn. takze zbytek doresime v programech a problemech s nimi.

tento informacni thread by se ti mohl hodit http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=52946
    Tak jsem ten thread prohledl...bohuzel ted nezjistim,jake procesy mu tam bezi...ale vzhledem k tomu,ze najel cistou image,kterou jsem mu delal a 14 dni to s ni jelo bez problemu,tak o tom zacinam pochybovat,s chladicem nikdo nehybal a 14 dni na tom hral hry a vse bylo v pohode...
    Hm?Takze se to nebezpecne blizi k HW problemu
    Tak to mi rve koule!

Vliv
    357

Standardní

jen na tom hral hry? predpokladam, ze vsechno byly originalky bez pripadneho spyware

ten chladic nemusel byt umyslne poskozen. trebas je spatny anebo s pocitacem trebas nekdo "trisknul".

pokud to pocitac neudela sam od sebe ( trebas po urcite dobe, kdy je stale v biosu ), tak pak bych se skutecne zameril na software.

take mam v jasne pameti viry typu blaster ci sasser. stacilo pocitac pripojit k siti a nestesti bylo na svete.

Standardní

No,komp projizdel Norton Antivirem,SpyKillerem a Adaware SE...nic to nenaslo.
    Chladic se na pohled zda ok,toci se furt stejne rychle a podle jeho slov sedi.
    Na netu s tim nebyl,takze sasser nebo blaster by byt nemely.

Takze myslis,ze pokud bude komp v biosu(prip.ve winech) a nikdo na nej nebude sahat a on nic neudela,tak to bude spise SW problem a pokud by se procak rozohnil sam od sebe,tak to bude pravdepodobne HW,jo?
    Tak to mi rve koule!

Vliv
    357

Standardní

jj takhle nejak bych to videl.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání