Rozhodol som sa prednedavnom pustit sa do vyroby radiatora na vodne chladenie, nieco ako roby Erty z medenych plechov...
Na zaciatku som planoval robit to podla Ertyho no otec vymyslel nejaky zlepsovak, kde sa namiesto vymedzovacich kruzkov bude pomocou pripravku razit osadenie priamo na diere ktore bude rebro od rebra oddelovat. To dopadlo ok, narazil som osadenia na rebra a skusal som to na navliect na rurku ide to vpodstate dost tesne, ale ide. Tak ma napadlo ci by sa namiesto pajkovania nedali tie rebra lisovat (k vhodnemu lisu pristup mam).
Princip je vlastne jednoduchy ako je to u tovarenskych rieseni napr. u chladicov kde su lisovane vacsinou hlinikove plechy na rurky.
Preto ma zaujimalo co si myslite ci je lepsie davat kazde rebro a zaliat spoj cinom, alebo tam tie rebra jednoducho nalisovat bez pajkovania (drzat by to drzalo na 100%). Ide len o moju pochybnost vedenia tepla medzi rurkov a rebrom. (vpodstate by to malo byt lepsie ako klasicke spajkovanie, kedze prenost tepla medzi rurkov a rebrom zabezpecuje len cin ktory sam o sebe nema najlepsiu tepelnu vodivost kdezto tu by bol cisty styk rebra s rurkov cca. 1,5mm coz je uz o inom).
Mno len som chcel pocut vas nazor![]()