po cca 2 hodinach behu Prime95 mi Asus PC Probe hlasi teplotu prosiku 54°C, coz je celkem v pohode, ale vadi mi, ze mi to ohriva grafarnu. Ve starym kompu mela bez zateze 36°C , ted ma par minut po startu 40°C. Nevite nekdo co s tim udelat? Chladic na prosiku ma zebra smerem na grafarnu, delaj se chladice na P4-ku s zebrovanim rovnobezne s grafikou?
Mam CASE Middletower ATX Chieftec 360W DX-01SL-D, jeden odsavaci vetrnik vzadu (titan,80mmx25mm, cca 1500ot/min, termocidlo), jeden nasavaci v boku (80mmx25mm, nevim kolik toci) a pridal jsem jeste jeden vetrnik (titan,80mmx25mm, cca 1500ot/min, termocidlo) pod grafarnu-fouka na ni, ale moc to nepomohlo. Vetrniky s termocidlem by meli tocit minimalne 2000 ot/min(nevim presne, protoze tahle rada vetrniku ma v oznaceni pismeno L,M,N a podle toho toci - 2000,2500,3000 ot/min - proto pisu min 2000ot/min, ale to mi jeste nikdy netocili) , zpusobuje to to termocidlo? A neslo by prodlouzit, tak aby dosahovalo az treba na chladic grafiky, aby pak vetraky tocily vic? Popripade, co by se stalo, kdybych termocidlo odstrihl? Tocily by potom na max. co muzou?