V patek jsem prikoupil Gigabyte 66GT s pasivnim chlazenim, predpokladal jsem, ze do karet s pasivem jsou vybirany ty lepsi kousky GPU, ktere vydrzi vyssi teploty a pujdou lepe taktovat... Vcera Jsem kartu trochu potrapil a dostal jsem se z jadrem jen na 572 bez chyb, coz me celkem sklamalo, ale na druhou stranu me zase velice potesily pameti, ze kterych jsem dostal 1320 stabilne...
Ale zpet ke GPU. Karta je chazena pouze pasivne, tak jsem do vedlejsiho PCI namontoval panel se dvema pomalobeznyma 80mm fan, aby ofukovali ten pasiv. Podle ovladacu grafiky je teplota v max zatizeni 48-52 stupnu, podle toho, jestli mam zrovna otevrene oknoPrimo na jadro jsem nainstaloval tepelne cidlo, ktere ukazuje max teplotu asi 42, toz ted nevim, cemu mam verit...
![]()
Z karty jsem vytahl bios, primo ve win pomoci Gigabyte flash utility, pomoci ktere by tam mel jit ve win nahrat i novy BIOS, coz je v pohode vychytavka pro Gigabyte karty![]()
otevrel jsem bios v NiBiToru 2,5. Kde jsem se dozvedel, ze GPU ma vydrzet az 145stupnu a pak se teprve podtaktuje. Neni to trochu moc? Kolik vydrzi normlne GPU? Mozna ze precejenom ten chip je z nejakeho lepsiho vyberu a vydrzi vic....
Proto jsem se rozhodl, ze bych tomu jadru mohl pridat trochu stavy navic, 1,5 nebo 1,6V. Ale NiBiTor mi nabidne Pouze 1,2-1,4V, coz je me knicemu, kdyz to standartne jede na 1,4V....
Nevite nekdo pls, jak mam do toho biosu vtlacit vyssi voltaz? Procetl jsem celou dizkusi o flash grafik, ale nikde jsem nenarazil na prispevek, ktery by popisoval reseni toho problemu u 66GT
Chtel bych z toho jadra vymacknou aspon 620MHz, kdyz uz to ma vydrzet takove teploty...
Kdo uz jste to nekdy provadel u 66GT poradte prosim....
Za kazdou odpoved predem diky.... pokud v ni teda nebudou zadne nadavky na muj prispevek![]()