Páni, na konkurenčnom fóre som preberal podobnú tému. Takže k tomuto som dospel: DFI Lanparty NF2 Ultra-B je BEST OF THE BEST na socket A, malý háčik že do celej EU sa nedovážala a šikmáči s amíkmi si ich rozdelili. Asi second best je Abit AN7-je to v podstate vylepšený NF7-S. Potom ide Epox 8KRAI6+Pro (aspoň tak nejak sa to píše).

Taktovanie- tak na tej Abit AN7 čo mám doma je to celkom v pohode. Barton fičí na 2400MHz a stabilne. Predtým som mal Asus A7N8X E Deluxe - strašne fasa doska čo sa týka výbavy, ale problém bol, že mala podstatne horšie možnosti taktovania. Abit AN7 je chudobnejší na výbavu ale je to vyslovene doska na OC. Ten DFI som neskúšal a asi ani nikto v širokom ďalekom okolí. Ohľadom toho Epoxu - kamoš si ho kúpil a nevie si ho vynachváliť. Síce max FSB niečo okolo 216-217 ale tá výbava je kráľovská 4 SATA porty, 7.1 Audio na doske 6xPCI slotov - proste maximum čo na socket A ohľadom výbavy zoženieš, taktovanie je tiež vynikajúce, ale ak chceš fakt brutus OC tak jedine Abit AN7.