Citace Původně odeslal moris
Citace Původně odeslal MadCap
nechce sa mi tie vase siahodlhe prispevky citat, ale musim konstatovat ze tiktak ma pravdu ... osobne som testoval desiatky mp3 prehravacov (hlave zvukovo > pouzitim overenej sady songov za rovnakych podmienok ....) a spicku okupuje iriver/creative/mpio/I-audio ... vsetko samozrejme z tych lepsich modelov . Kedysi som mal MuVo2 a to bola tvrda spicka vsetkeho (zevraj iPod hra lepsie, nezdalo sa mi to tak ) a na to muvo sa nechytal ziadny iriver to je moje "objektivne" hodnotenie po testovani na KSC/35 a velkych sluchatkach cez sluchatkovy zosik ... inak teraz mam pomerne sitozny nex ia+ ci jak sa to vola a hrat to tiez velmi dobre narozdiel od vsemoznych priveskov na kluce to aspon utiahne KSC/35 a hra to s nimi rozumne dlhu dobu pribalene sluchatka ma totalne nezaujimaju
jedno posoltvo MeTan-a > to co teba prekvapilo tento rok pozname uz rok/roky a zobecnovanie ze "creative je naprd" "iriver je vzdy mega" je trosku zla cesta a "prdnut" si k niecomu sporty pro a hodnotit zvuk neni tak uplne good cesta, viac ako polka ci mozno 3/4 prehravacov nema dostatocny vykon na vybudenie takychto sluchatok a pri vytnuti hlasitosti potom hrozne skresluju a ty potom hodnotis, ze ma prehravac slabsi vystup
tim jsi mi pripomnel muj dotaz z minula. jak vybrat sluchatka/prehravac, aby to ten prehravac utahnul? (presne tak jak zminujes)
Na to si dovolim odpovedet za MadCapa. Jde to jen vlastnim testem poslechu na "svoje" sluchatka. Vzhledem k tomu, ze vyrobci MP3 playeru uvadej vystupni vykon od cca. 8mW na kanal az po cca. 30mW na kanal u tech nejsilnejsich ("nejsilnejsi" flashky vetsinou do cca. 20mW), muze to byt voditko. Ale vzhledem k tomu, ze u vetsiny vyrobcu "neznackove" provenience tyhle hodnoty bud chybi, nebo se nevztahuji k dalsim udajum, kde by se dal vykon posoudit (Ω, zkresleni THD atd), pak i ciselne vyjadreni vykonu nemusi byt smerodatne - laicky prehravac s udavanym vyssim papirovym vykonem muze urcity sluchatka "tahat" daleko hur, nez jiny s udavanym nizzsim. Pak tedy opet plati pravidlo, holt vzit svoje sluchatka a zajit si jednotlivy model poslechnout, pripadne si ho poslechnout na svych budoucich vytipovanych sluchatkach.
Zde plati, ze skutecne Iriver u vyssich modelu ma vystupni vykony kolem 15mW i vys na kanal, a neni velky problem ho pripojit treba na Kossy PP, Grada atd, proste na sluchatka s vyssi impedanci (pokud samozrejme neocekavam, ze mi to pri prednesu utrhne hlavu svou silou, na to skutecne nejsou zesilovace a vystupy tehle flashovejch prcku delany, pri pouziti skutecne vyssich hlasitosti na "zravejsich" sluchatkach zacnou prakticky vsechny zkreslovat - nicmene jak rikam, je to uz pri takove hlasitosti, kterou nepouzivam)
Ostatne je malo zarizeni bezne spotrebni elektroniky, kde by pri maximalni hlasitosti nedochazelo k zkresleni, pristroje kde se to prakticky nedeje jsou az z oblasti high-endu.
Takze muj osobni nazor - nekupovat nic z tehle oblasti, nez si to vlastnorucne vyzkousim, poslechnu a udelam vlastni resume, nebot tvrzeni reklamy, vyrobcu i ostatnich uzivatelu nemusi bejt pro mne tolik smerodatny, kazdy ma jine ocekavani, co mu MP3 portable player prinese.