Mam od telecomu ADSL net a k tomu jsem si sehnal 4 portovy modem edimax. Protoze potrebuju pripojit 5 PC tak jeste jeden switch. Nathanul jsem 1x25m, 1x15m, 1x12m, 1x5m. Na ten nejdelsi je napojenej switch a z nej jde 1x4m a 1x7m. A nejde pripojit vsechny PC k netu najednou! Ztraci se ping, obcas to pigne a obcas to napise dokonce neznamy cil. IP prideleny automaticky nebo napevno. Nejde ani jedno.
Kdyz kabely zkracuju a natahuju tak se meni ktery PC jsou pripojeny ale vsechny pripojit nejde. Zkusil jsem tam dat Alcatel (thomson) 500 nebo 510 od telecomu a pri pouziti techto kabelu vse jde, ale jakmile nektery kabel prodlouzim nebo zkratim tak uz to taky nejde, proste to nejak zahadne jde pri teto kombinaci. Ale tento modem musim vratit, takze to potrebuju rozjet na tom edimaxu 7024. Modem je OK protoze to mam uz 2. kus a porad to samy.
Slysel jsem ze by mely byt vsechny kabely uplne stejne dlouhe, takze kdyz je nejdelsi 25m tak musi byt tak dlouhe i ostatni, tak nevim, jestli to muze byt tim.
Pak jsem taky dneska zjistil ze jsem kabel udelal podle toho originalniho co byl k modemu (1 metr dlouhy) a ten ma zapojeni malinko jiny nez jsem nasel na netu. U vsech kabelu mam teda prohozeny modrobilej a zelenobilej vodic. Tak jestli muze byt problem v tomto. Ale jak to, ze to zase funguje na ten modem od telecomu. Prestali ho prodavat a uz se nesezene.