Citace Původně odeslal MeTaN
hehe dik chlapci ale musis se nejak obhajit. bohuzel sem taky vybiral hooodne dlouho a sveho prvniho rivra sem kupoval pred davnymi casy za tusim temer 6tisic..ale zase to opakuju a budu rikat porad nez me nekdo nepresvedci o opaku! Iriver a jeho zvukovy vystup celkove at se jedna o EQ ci vykon je a myslim ze jeste bude lepsi nez creative! ti jsou dobri na bedny ale na mp3prehravace.Kruci a nerikam to pro to ze jsem zaslepeny mojim playerem ale z vlastnich i cizich zkusenosti!!! proste creative nic moc. tim to tady balim.Jeste dodam ze pred cca 3mesici si kamos poridil Creative 60G diskovy z nemecka kde stal v prepoctu 18K a minuly mesic si objednaval 256MB rivra! z jednoho jedineho duvodu! ten zvuk je proste opoznani lepsi! ted ten creative pouziva na prenos dat z kompu do notasu.
Jeste k tiktakovi, jake u toho mas sluchadla? u tveho rivra?Kdyz se podivate na ruzne testy mp3prehravacu drtiva vetsina pozna ze znacka Iriver patri ktem lepsim a vzdy je kolem 3mista.Jako vytka je vetsinou uvedeno slozite ovladani na ktere si hold musi clovek zvyknout a jako +samozrejme vynikajici zvukovy vystup. a creative se mnohdy nevlezly ani do prvni desitky! myslim ze v dnesni dobe existuje tolik kvalitnich firem ze o creative se nema ohledne mp3prehravacu cenu ani bavit letos na invexu me mile prekvapily prehravace I-Audia ktere uz jsem zminoval a treba muzu dodat jeste prehravace Oxygen,ktere jsem bohuzel nemel moznost poslechnout,ale myslim ze budou hrat opravdu dobre.A PODOTYKAM ZE JSEM OPRAVDU SLYSEL HALO PREHRAVACU!! vetsinou sem si do nich prdnul moje sporty pro. a zvuk byl nekde jinde. to proc si tak hajim iriver je ke kvalite vyrobku pomerne dobra cenova pristupnost! dalsi + no a kte vete ze je pulgiga malo. ja nevim myslim ze 512 na mp3player je az dost. kdyz se nekam cestuje, staci trosku snizit bitrate a je tam 2x vic hudby- treba na WMAckach to nenim tak brutalne znatelne.ale hold rozdil tam je zeano
No on je hlavni a nebetycnej problem, ze 99% recenzi a testu MP3 playeru delaj vetsinou lidi, ktery je delaj z jejich papirovejch parametru (fyzicky je ani nemaj pri sobe), a pokud uz ano, zvuk bud hodnoti na jejich "integrovana" sluchatka v dodavce, pripadne zvuk prakticky nehodnoti a spokoji se s konstatovanim, ze je to napr. Iriver, takze to bude asi hrat slusne (coz je sice pravda, ale pak nejde o napr. slepej akustickej test, kde prave Creative vetsinou zvukem vyhraje.
Pokud navrhujes snizovat bitrate aby tam bylo 2x - xkrat vice hudby, pak je jasnej tvuj pristup - chces neco poslouchat, ale opravdovou kvalitu asi nehledas a ani nerozlysujes, protoze prave treba u Irivera je setsakramenskej rozdil, nacpu-li tam neco v 128 kbps z nejakyho "podivnyho" kodeku z inetu, nebo v nejakym horsim VBR a nebo taky 320 kbps z kvalitni LAME, pokud pouzivas prvni dva uvedene jako "testovaci" nahravky, pak se ti nedivim, ze u tebe Iriver stale vyhrava, protoze je fakt, ze i pri nizkym bitrate "mrvi" prehravku o poznani mene nez vetsina konkurence.
Pokud se da nekterejm jinem znackam "nazrat" kvalitni MP3, OGG atd. ve vysokym bitrate, pak jsou schopny hrat jeste trochu lepe, nez Iriver.
A pokud si neslysel prime porovnani vyssich modelu od treba Creative a tveho Irivera na slusnech sluchatkach za stejnejch podminek na stejnem kvalitnim tracku, pak nema cenu se s tebou dohadovat. A pokud si to takto slysel a stale u tebe vede tvuj Iriver, pak holt mame kazdej jiny usi, jen jde o to, kdo ma holt lepsi. Nicmene ja si stojim za svym nazorem (opravdu muj nazor), ty si stuj za svym, kazdy ruzne veci vnimame jinak...
A cenova pristupnost - ano dnes je Iriver cenove pristupnej a pomerne srovnatelnej s konkurenci, kdysi to bylo trochu jinak, Iriver ve stejnem modelu byl vetsinou cca. o 50% drazsi.
512MB v dnesbich cenach - staci to, ale dnes bych si ten cca. 1000,- Kc pripaltil za 1GB, kdysi to byl rozdil taky 6.000,- a to bylo mene schudne...