Citace Původně odeslal janko_hrasko
2 aquadust: chapem ze sa ti tvoj hitachi moc paci, ale zase bezhlavo to obhajovat zase nemusis. Ja som proste pisal ze ten Samsung je fakt tichy .. a tym myslim TICHY!! Mal som T7K250 250GB a aj pri quiet AAM bol neporovnatelne hlucnejsi ako ten Samsung a to mal fakt seek cez 20ms ako pisal nex. Inak rozdiel v reale pri normalnom hrani a beznom pouzivani medzi 12,3ms a 14ms podla mna urcite nespoznas. Takze vlastne ide oto kto ma ake priority. Ak chce niekdo TICHO, tak dnes mu doporucujem jednoznacne Samsung, a este ktomu ma vykon urcite porovnateny s ktorymkolvek inym diskom. Ak ti zvuk motorovej pily nevadi, tak doporucujem Maxtor DM10 ale T7K250. No tychlostou podla mna mov nevyhrate. Ale uz nech si kazdy vybere co mu viac vonia a scim ma dobre skusenoti.
a co spolahlivost? maxtor by som urcite vyskrtol zo zoznamu, minule som cital ze 30% z predanych diskov maxtor bolo reklamovanych co je velmi vela podla mna... a pristupovka hmm... ja hitachi neobhajujem iba konstatujem ako to vyzera... poznam ludi co maju samsungy a chvalili si ich ze su paradne rychle a tiche ale po case zacali haprovat a kaput... no tazko povedat... ja osobne mam s hitachi velmi dobre skusenosti... aj seagate si mozem pochvalit mal som 3 barracudy (II, III a IV) IVka bola velmi ticha ale pomala... nevie maky je ten T7K250 ale moj 250GXP je pomerne tichy na to ze mas tiez pristupovku okolo 12.5ms a skor ma trapi cpu cooler ako hluk od disku... pretoze ako som pisal ak disk dobre uchytis tak mierne eliminujes hluk pri seekovani a moj hitachi ma daleko od motorovej pili to skor ine diske take poznam... AAM mam vypnuty... osobne mam firmu samsung rad ale disk od nich by som nekupil asi... ... mobil a lcd urcite jedine samsung ;o) ide o subjektivny nazor, kazdemu sa ine paci... ja pojdem do toho hitachi a uvidime sak potom dam vediet ako je to s hlukom tak mozme porovnat