Skenovanie v davke je to, co ponukaju niektore programy ako tusim ACDSee a Irfan View - skenovanie v davke, kde sa spusti sken povedzme 30x po sebe bez zasahu uzivatela a obrazky sa automaticky ukladaju. Na uzivatelovi je len vkladat stale nove predlohy. Ked si ale skener pameta nastavenia, tak potom ma 1x klik na spustenie programu a 1x klik na spustenie scanu nezabije.

Ak hovorime o kvalite fotiek, som si absolutne vedomy, ze skutocna kvalita zacina niekde uuuuuplne inde. No na domace pouzitie na archivaciu mi to musi stacit. Ak to nerobi farebne machule, skvrny, pasy, neostre zabery a aspon priblizne sa triafa do farieb, tak som spokojny.

Adapter je len doplnok, mam niekolko filmov, ktore sa vo fotaku zle posunuli a v labe mi ich rozsekali na nespravnom mieste, takze by som ich rad previedol a pospajal snimky. A obcas potrebujem naskenovat diapozitivy do premietacky.

Filmy v rolke prakticky nemam, ale co znamena 3+3 snimky a zaroven nastrihat po 6 policok? Filmy mam strihane z labu po 4 snimky.

Vypinac zamrzi, takze budem tahat zo siete

Neskenuje ani od jedneho okraja? Vsetky scanery, co som doteraz videl, mali skenovanie z dvoch stran uplne od okraja a zvysne 2 strany po znacky na okraji.

Vsadenie 1.5mm nie je az take hrozne. Veko tesni dobre, je v nom nejaky pruzny material? Nepresvita svetlo?

Este 2 otazocky: ako je na tom s hlucnostou a ako scanuje dvojstranky knihy? Osvetli aj vzdialeny stred pri vazbe a v ramci moznosti nascanuje zdeformovane?