Marek nema uplne pravdu, pravdou je ze to sposobuje aj vysoke napetie ale aj teplo v jadre su pripady ludi ktorym proc odisiel aj vez toho aby mali napetie 1,7 a viac konktrene som videl tipka s 2,26@3,1 pri 1,6V a po mesiaci sa procak, z toho vyplyva jedine nielen vyssie napetie (1,6V je obecne povazovane za bezpecne) ale aj vysoky tak sposobujuci zvysene zahrievanie procaku moze sposobit konec procu ta hranicna teplota je intelom oznacena na 67-68'C (dlhodobe) ale pri vysokych frekvenciach je nizsia a umerne aj k napajaniu takze v tvojom pripade povedzme asi by som si daval pozor aby mi teplota nevyliezla nad 60'C pri full burn!
PS:ak ta zaujmaju presne priciny tak skus nejake skripta o el. systemoch a podobne, co o tom viem je to tym ze vysoke napetie (v spoplupraci s vysokou teplotou) sposobuje ze sa uvolnuju atomy kovu a narusaju polovodicovu mriezky co nasledne sposobuje se sa znizuje prirazne napetie az do bodu ked dosiahne napetie ktore tam mas, no a prerazi sa to a je vymalovano! Pri normalnom pouzivani sa takto proc znici asi po 5-10 rokoch pri OC daleko skor![]()
TimeLord mas takmer istotu ze viac ako 6 mesiacov neprezije ale mozes mat stastie, kazdopadne ti to skor ci neskor urcite zdochne!!!

Odpověď s citací