Složil jsem nový PC - Celeron 2.25 GB se zákl. deskou Asus P4U800-X.
Po mnohém bádání nejsem schopen nastavit připojení GPRS přes USB. Při nastavení připojení chybu nedělám nenastavuji poprvé. Ovladač pro USB je nainstalován. Poté co připojím USB kabel PC jej rozezná. Nainstaluji ovladač z cd od kabelu, vše proběhne automaticky, ovladač rozezná kabel vybere příslušný port v mém případě COM 3, nainstaluje se ovladač k modemu tefonu. Proběhne restart. Poté se objeví problém : Systém opět detekuje nové zařízení a nainstaluje modem který si vytáhne z Win. Pokud nastavím k připojení modem svého telefonu ( Siemens C55 ) diagnostika hlásí že modem neodpovídá. Pokud vyzkouším modem který si přidal Win. , modem komunikuje ale jelikož nepřísluší telefonu funkce není správná a nelze se přez něj připojit. Zajímavé je že u modemu z Win. vybere port COM 7. Pokud modem z Win. odstraním a na modemu k Siemensu ručně vyberu port COM 7, diagnostika opět hlásí že modem neodpovídá.
Pokud použiju kabel pro seriový port ( COM 1 ) přez tento vše funguje bez problémů.
Domnívám se že je patrně chyba někde v nastavení základní desky, nebo biosu u USB. Ač jsem zkoušel vše všemožně přenastavit nepodařilo se mi dospět ke zdaru.
Nemáte někdo s tímto zkušenost, a nemohl by jste mi někdo poradit kde může být zakopaný pes ?
Předem moc děkuji za každou radu..