Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Dolby Digital LIVE

Standardní Dolby Digital LIVE

Pominu li šťastné majitele SoundStorm zvukových karet,tak zbytek má zatím s Multichannelem po Digitálu smůlu..ale časy by se měly změnit. Již se objevují první kousky na trhu...nevíte někdo více? dostupnost v čr? jiné výrobky? Existuje li jiná možnost jen pište....

HDA Digital X-Mystique 7.1 GOLD / Dolby Digital Live
    http://www.ihda.co.kr./skin/ihda/goo...e=010000027136

TurtleBeach Montego 7.1 Dolby Digital Live Surround PCI Sound Card http://www.tigerdirect.com/applicati...CMP=EMC-NEXTAG
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Standardní

To oopravdu nikdy nic neví? No tak....teď jedu na integrované zvukovce Realtek AC97(ALC65. Nastavit nelze skoro nic,tak se dost hrozím....pochybuju ale zkusím to - neexistuje lepš í soft pro tento chip? dodávaný je dost hrozný,není tam mimo ekvalizer nic
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Standardní

To oopravdu nikdy nic neví? No tak....teď jedu na integrované zvukovce Realtek AC97(ALC65. Nastavit nelze skoro nic,tak se dost hrozím....pochybuju ale zkusím to - neexistuje lepš í soft pro tento chip? dodávaný je dost hrozný,není tam mimo ekvalizer nic

Standardní on-the-fly DTS enc

No hele,todle by me taky zajimalo. nekdo tvrdil,ze mu na intelu s HD audio jde AC3encode on-the-fly, ale mozna keca.
    nevis spis o necem DTS on-the-fly encoding?? Me doma DTS proste hraje lip...
    Treba Pirati z Karibiku s DTSkem je docela rozdil oproti AC3, nemluve treba o master & commander, kde proste ocividne nektery zvuky v AC3 oproti DTS nejsou...
    Chieftec DA-01B-D, Seasonic S12 500W, Gigabyte P45-UD3R, Intel Conroe, Zeppelin 8GB DDR2 800MHz, Samsung F1/F2

Standardní

DTS je samozrejmne daleko kvalitnejsi nez AC3, ale na DVDckach byva DTS stopa lepe namixovana aby to oproti AC3 "lepe hralo" - to same je AudioCD vs. DVDaudio
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Standardní

a znate teda nekdo nejakou zvukovku, co umi DTS on-the-fly
    Chieftec DA-01B-D, Seasonic S12 500W, Gigabyte P45-UD3R, Intel Conroe, Zeppelin 8GB DDR2 800MHz, Samsung F1/F2

Standardní

Kamarád Ti nelhal,nové intely mají zvukovky které podporují technologii o níž jsem psal výše,a tedy Dolby Digital Live....cokoliv se míchá do AC3 před posláním na digitální výstup. DTS stopa nejenže má častokrát lepší mix,ale má větší datový průtok a proto také zní kvalitněji. Dle mě je nej DTS DVD Hero(Hrdina - Jet Li) To je zvukově špička

Ale kodovaní DTS za běhu je dle mě teď nereálně,je to mnohem náročnější než do AC3....

Standardní

Teraz mozno uplne strelim tak to berte s rezervou... jedneho casu sa spekulovalo o vyuziti potencialu grafickeho jadra na vypocet vsetkeho mozneho, napr. aj spracovania zvuku. Pri dnesnych grafikach by to mozno bola cesta. Ale nemam o tom ziadne podrobne info.

Standardní

To je zajimavá věc. Nikdy jsme ale o tom neslyšel,nevíš více info? Jako dle mě by to mohlo i CPU dělat, proč by to třeba A64 nezvládlo? Jedu sice hry na Dolby ProLogic 2 ale,multichanel po digitale by byl o necem jinem...jinak soft k Realtek zvukárnám je strašný,nejde tam nastavit NIC! Fujfujfuj.....jenže kdo mohl tušit že budu potřebovat SPDIF out Toslink...

Standardní

Podrobnosti zial neviem ale urcite sa tym niekto zaoberal. Dnesne GPU maju velky potencial takze ked akurat nehras narocnu 3d hru tak by sa dali vyuzit na vselico. Ked tak si skus do vhodnej sekcie zalozit na to nove tema (nieco ako "vyuzitie gpu na spracovanie zvuku") a mozno sa niekto chyti co o tom vie viac.

Standardní

Citace Původně odeslal Zdenek Dubnicky
    Jako dle mě by to mohlo i CPU dělat, proč by to třeba A64 nezvládlo? Jedu sice hry na Dolby ProLogic 2 ale,multichanel po digitale by byl o necem jinem
    Protoze Dolby vybira licencni poplatky a vyrobcum levnych zakladnich desek/zvukovek se to zkratka nevyplati
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Standardní

me jsou licencni poplatky sumak, ja bych si proste zaplatil tucny penize za suprovou kartu, co by to prepocitavala do DTS a poustela do optiky/coaxu, analogovou cast by ani nebylo treba takze proste by takova karta byla drazsi cili by se ty poplatky zaplatily z te vetsi ceny...
    btw. neznam presne algoritmus kodovani DTS, ale dnesni chipy by to urcite zvladly online a jeste by se flakaly. protoze kodovat video do mpegu2 je urcite na vykon narocnejsi a takove karty uz tu byly davno...

Standardní

Jako je to pitome....trba takovy AC3 FIlter 1.02Beta by to měl umět zvládat. Kodovat do AC3 a pak posílat po digitale. Jenže sám autor tvrdí že ta verze je s chybama a už ji také stáhl z netu. Podařilo se mi ji získat,ale neběží mi to v pořádku. Ale nepodařilo se mi to rozbehnout....Filter sice ukazuje "AC3 encode" ale na vystupu ticho Má někdo jinou zkušenost?

Standardní

Jako je to pitome....trba takovy AC3 FIlter 1.02Beta by to měl umět zvládat. Kodovat do AC3 a pak posílat po digitale. Jenže sám autor tvrdí že ta verze je s chybama a už ji také stáhl z netu. Podařilo se mi ji získat,ale neběží mi to v pořádku. Ale nepodařilo se mi to rozbehnout....Filter sice ukazuje "AC3 encode" ale na vystupu ticho Má někdo jinou zkušenost?
    Jo, AC3 filtr (1.01aRC5) mi slapal bez problemu s AC3 LiveEncodingem - pouzival jsem to na prevod filmu WMA5.1 -> DD5.1 a preposlani do receiveru po SPDIF (pres prehravac ZoomPlayer, ktery s filtrem primo spolupracuje). Je to trochu narocnejsi na nastaveni, nekdy je potreba vyzkouset ruzne bitove hloubky (16bit, 24bit) aby to slapalo a hlavne zpracovavat AC3 filtrem i PCM vstup (rozkodovany multikanal), ale po spravnem nastaveni mi to s Audigy1 bezelo OK.
    Ale jestli myslis, ze to bude fungovat s necim jinym nez s DirectShow (pouze filmy), tak na to zapomen. Gamesy takto nerozbehas. Ja uz jsem na to rezignoval a pouzivam soubezne 5.1 analogove spojeni s receiverem. U zvukovky jako X-Fi je uz kvalita analogu na slusne urovni a navic neni treba provadet dalsi "kompresi z komprese"...
    Počítače šetří práci, čas a peníze... Vážně tomu někdo věří?
    Intel C2D @3.6GHz, GTX280, RAM: 2GB, HDD: 2TB

Standardní

Opravdu? už i starší verze to umí? a kde seženu třeba wma5.1? já nemám žádné prostorové audio....mohl by jsi mi s tím pomoci? a pripadne nejak alespon jednu skladbu poslat? Je mi jasne ze to pri hrach nerozjedu ale i tak bych chtel tuto problematiku prozkoumat Díky předem za pomoc

Standardní

2Zdenek:
    Tim WMA mam na mysli prostorove audio u WMV-HD filmu (1080 nebo 720 radku). Ukazky HD filmu si muzes stahnout treba odtud:
    http://www.microsoft.com/windows/win...tShowcase.aspx
    Pro pokusy jeste silne doporucuju stahnout test prostoroveho WMA audia treba odtud:
    http://www.cinenow.com/us/vobtrailer.php3/id,77/
    Pri spravnem nastaveni DD Encodingu by ti to melo z receiveru hrat presne podle zobrazenych repro v tom klipu.

Jinak na prehrani WMV-HD je potreba mit nainstalovany WindowsMediaPlayer 9 a vyssi (jenom kvuli WM kodekum). No a ze to s AC3 filtrem funguje spravne poznas pri prehravani daneho filmu primo zobrazenim vlastnosti AC3filtru - v dialogu filtru jsou pak videt dynamicky jednotlive vstupni a vystupni kanaly + informace o encodingu. Opakuju ale, ze jsem vsechno sprovoznil pres ZoomPlayer, ktery ma na toto samostatnou sekci, kde lze natvrdo nastavit pocet repro a napojeni na WMA + AC3Filter. Jestli to lze rozbehat i v jinych prehravacich vazne netusim.
    Počítače šetří práci, čas a peníze... Vážně tomu někdo věří?
    Intel C2D @3.6GHz, GTX280, RAM: 2GB, HDD: 2TB

Standardní

Tak uz mi to jede...dekuji za odkazy vypada to uzasne,uz to shaji...akorat mi vyvstal jiny problem...encoding do AC3 jede v pohode,ale kdyz mam mpeg ktery je ve stereu nejde mi zvuk zadny...co s tim?pokud vypnu prekryvani AC3 filtru tak mi zase nejde potom encoding

rozbehal jsem to normalne pres Windows media player Classic,na recieveru se mi vypsalo Dolby Digital,zvuk hraje krasne..

...nevite kde se da sehnat multikanalove audio?slysel jsem o takovych radiich,ma nekdo vice info?

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní Re: Dolby Digital LIVE

Pominu li šťastné majitele SoundStorm zvukových karet,tak zbytek má zatím s Multichannelem po Digitálu smůlu..ale časy by se měly změnit. Již se objevují první kousky na trhu...nevíte někdo více? dostupnost v čr? jiné výrobky? Existuje li jiná možnost jen pište....

HDA Digital X-Mystique 7.1 GOLD / Dolby Digital Live
    http://www.ihda.co.kr./skin/ihda/goo...e=010000027136

TurtleBeach Montego 7.1 Dolby Digital Live Surround PCI Sound Card http://www.tigerdirect.com/applicati...CMP=EMC-NEXTAG
    Ktera z nich bude lepsi? Zkusim nekde sehnat
    Umi ty zvukarny EAX?
    AMD sempron 64 - 3100+@2340H MHz-1,6v real-in progress, DFI infinity nf4 - x, Zdroj Atrix 500T, Pameti 2x512MB 400MHz Apacer, Saphire X800GTO2@x850XT-PE(16pip@571/623, zacinam uvazovat o v-modu), Disky WD 40GB(5400 ot) + 100GB(7200 ot) 2MB cache, Aopen DVD + NEC DVD -RW/+RW, Tv Laedtek ,sit onboard, Zvuk onboard + Philips HP910 + Sony STR-DE 495 5*80W + Aqustique Kentaur 650 - 120W + Aqustique - Toba 221 - 60W, krysa microsoft intellimouse explorer 3.0A, LCD Dell 24\" WUXGA - 2405FPW

Standardní

Jako jo...umí..jen nevím přesně kterou verzi...ale koduji multikanal do ac3....jako je škoda že třeba AC3 filter nejde nějak zapnout jako třeba u Windows Media Videa s 5.1,ktere jde překodovat v realtimu do AC3

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání